Belediyeden yama üstüne yama…
Edirne’de yapılan yol çalışmaları vatandaşı çileden çıkardı.
Yol çalışması derken yama çalışması demek daha doğru olur. Bunu ben değil Edirne Belediyesi resmi internet sitesinden bilakis duyurdu. Vatandaş yol çalışması bekliyor ama onlar yama çalışması yapıyor. Benim dikkatimi çeken ise yapılan yama çalışmasının yama olan yolda yeniden yapılması oldu. Edirneliler aslında bu çalışmalarla çok karşılaştı. Belediye ekipleri birçok kez cadde ve sokaklarda, asfalt döküp yol çalışması yapıyor. Sonra yol çöküyor. Bu seferde çöken yolda yama çalışması yapılıyor. Yama çökerse yeniden yama, yeniden yama. Böyle nereye kadar değil mi? Madem çökecek neden yeniden aynı hataya düşüp yama yapıyorsunuz? Bu alt yapı çalışmalarında da aynı oldu. Patlak diye kazılıyor sonra aynı noktada yeniden patlak oluyor yeniden kazılıyor. İş bilmeyenlerin yapacağı iş ancak bu kadar olur.
YAMA ÜZERİNE YENİDEN YAMA….
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine giden ana caddede yani itfaiyenin oradan, Olin kavşağına kadar olan bölgeye kadar yama yapılmıştı. Yama çalışması aynı noktadan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kadar olan yolda yeniden yapıldı. Bu çalışma günün en kritik saatinde iş çıkışına denk gelince yolda kilometrelerce uzayan araç kuyruğu oluştu. Eğitimsiz, bilinçsiz böyle yol çalışması, böyle yama çalışması olmaz. Yazık… Yol çalışmalarını başka şehirlerde gece yapıyorlar. Trafiğin en sakin olduğu saatlerde. Bizde ise saat 17.00’da personel kepçeyi yolun ortasına çekip evine gidiyor.
Turizm kenti Edirne’mizin artık bir nostalji treni var. Nostalji de olsa tramvayın olması güzel. Turistler geliyor, trene binip geziyor. Ama gezdikleri alanlar kentin turizm yerlerini tam anlamıyla tanıtmıyor. Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklaşa organize ettiler bu çalışmayı. Tramvay, Selimiye Camii’nin altından kalkıyor. Karaağaç Mahallesi’ne kadar gidiyor. Treninin saat kaçta hareket ettiği, edeceği ne zaman döneceği nerelere gideceği tam anlamıyla kamuoyuna duyurulmadı. Aydınlatıcı ya da tamamen kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yok. Bende merak ettim baktım bu tren ne zaman kalkıyor nereye gidiyor diye yapılan açıklamalarda 51 noktayı geziyor denmiş. 51 nokta!..
Nasıl?...
Yani bunu ben mi anlayamıyorum, 51 nokta neresi? Hayal kırıklığına uğratacaksanız insanları yapmayın. Trenin Kaleiçi’nden geçerken tek tek, tarihi evleri mi yazdınız… Gittiğiniz noktalar Kaleiçi, Sinagog, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Lozan Anıtını ve tarihi Tren Garı… Avrupa’nın en iyi müze ödülünü alan 2’nci Beyazid Külliyesi nerede? Restore edip turizme açtığınız Hıdır Baba Tabyası? Buralara neden gitmiyorsunuz? Hadi gidip gitmemek farklı bir konu diyelim ama 51, nokta yok gibi geldi bana... Abartmayalım…