TED öğrencileri yeni bir spor ile tanıştı

TED Edirne Koleji'nde florbol sporu öğrencilere tanıtıldı. İskandinav ülkelerinde oldukça popüler olan ülkemizde de yaygınlaşan florbol sporu ile ilk kez tanışan öğrenciler öğrenmenin yanı sıra keyifli bir gün geçirdi.

TED öğrencileri yeni bir spor ile tanıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Turnuvalara katılmayı hedefliyoruz”

Öğrencilerin İskandinav ülkelerinde oldukça popüler olan ve ülkemizde de yaygınlaşan florbol sporu ile ilk kez tanıştığını ve ilk denemeyi yaptıklarını belirten TED Edirne Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Altındiş, oyunun kurallarını öğrenen ve florbolu ilk kez oynama fırsatı bulan öğrencilerle birlikte bir takım kurmayı ve turnuvalara katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Florbol nedir?

Florbol; 1 kaleci 5 oyuncu ile her türlü zemin ve 20×40 sahada oynanan şiddet eğilimi olmayan bir oyundur. Omuz omuza mücadeleye izin verilmeyen 3 set 20 dakika devrelerle oynanan eğlencesi oldukça yüksek bir takım oyunudur. Topla ve sopa ile oynanan olimpik spor; Kuzey Avrupa ülkelerinde revaçta olan spor dallarından biridir. Florbolun Türkiye’de henüz fazla tanınmamakta, federasyonu bulunmamaktadır.

Özlem Ceylan