Sporla hayata yeniden bağlandılar

Engelli iki sporcu Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bünyesinde eğitim verilen, 6 branştan biri olan Fitness'la hayata yeniden tutundu.

Sporla hayata yeniden bağlandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli gençlerin Antrenörlüğünü yapan Hafize Sadık, kişilerin spor ile hayatı daha mutlu bir şekilde geçirdiklerini belirterek; “Engelli vatandaşlarımız burada uzun süredir spora geliyorlar. Biz diğer sporcularımızın yanı sıra onlarla ekstra ilgileniyoruz. Burada olmaktan mutlu olduklarını her seferinde dile getiriyorlar. Onlar için özel eğitmenlik hizmetleri yanı sıra ulaşım içinde bir problemin önüne geçilmiştir. Her sporcuyu evinin önünden servisle alarak, spor yapacakları salonlara getiren servis araçları var. Böylece spor yapmak isteyen her engelli vatandaşımız ulaşım sıkıntısından dolayı sporu yapmaktan vazgeçmeyecektir.” Dedi.

 “Beni hayata bağlıyor”

Uzun zamandır spor yaptığını ve engelleri daha kolay aştıklarını belirten görme engelli Abdullah Çelik vücudunun güçlendiğini hissetmesinin onu hayata bağladığını söyleyerek, şöyle konuştu; “23 yaşındayım. Burada spor yaparken hocalarımız bizimle oldukça fazla ilgileniyorlar. Antrenmanlarımızda bizimle birlikte hareketleri doğru uygulamamızda, yaptığımız sporu en verimli şekilde geri dönüş alarak bitirmemizde bize yardımcı oluyorlar. Burada bulunduğumuzda yürümekte olan sıkıntımızı giderdiğimizi düşünüyorum. Yaptığımız bacak, kol antrenmanları bizim kaslarımızı güçlendiriyor. Bu bizim gibi engeli olan insanlar için çok güzel bir duygu bacaklarımızın, kollarımızın, vücudumuzun güçlendiğini hissetmek muhteşem. Şu anda da 1915 Çanakkale Spor Kulübü bünyesine kayıtlıyım. Turnuvalara katılıyorum. Bu yaptığım antrenmanlar benim için çok yararlı oluyor.  Haftada 3 gün yapmış olduğumuz antrenmanlarımızda vücudumun belli bölgelerini güçlendiriyorum. Burada bulunmaktan, burada olmaktan, vücudumun hala güçlenebileceğini görmek beni hayata bağlıyor.”

“Hayat şartlarını rahatlatıyor”

Engelliler de katılabildiği ve yapabildiği bu tür kursların olduğunu duyunca çok mutlu olduğunu ve spor yapmanın hayatının her alanında etkisini gördüğünü söyleyen Engelli Cemal Hazar Kahraman ise; “18 yaşındayım. 3 yıldır sporun içindeyim. Sporla ilgileniyorum. Burada eğitmenlerimizin yardımlarıyla oldukça güzel vakit geçiriyoruz. Eğitmenler özel olarak ilgilendiği için burada yapmış olduğumuz spordan en üst düzey geri dönüş alıyoruz. Eğitmenlerimizin bize oluşturduğu aktivite programlarıyla birlikte sporumuzu tamamlıyoruz. Benim bacaklarımda oluşan problemden dolayı yürümemde ufak aksaklıklar oluşuyordu.  Burada yaptığımız aktiviteler benim bu problemimi gidermemde gerçekten çok yardımcı oluyor. Yaşam standartlarımı arttırıyor. Bunlar bir yana sağlıklı yaşıyorum. Vücuduma büyük katkı sağlıyorum. Sadece sporla değil öğünlerime de dikkat ediyorum. Yediğim yiyeceklerin vücudumda nasıl etkiler verdiğini burada eğitmenlerimizin söylediklerinden biliyorum. Dikkatli besleniyorum. Çevremde oluşan etkileri özümsenmeyecek kadar fazla, insanlarla aramda oluşan iletişimi dahi etkilediğini söyleyebilirim. Spor yapan insanların arasında bir bağ oluştuğuna inanıyorum.  Spor yaparken tanıştığım insanlarla dışarıda da buluşuyorum. Spor yapanlar birbirleriyle aynı dili konuşuyorlar gibi bir yakınlık oluşturuyorlar. Bizim için oluşan bu güzel ortam içimi ısıtıyor.” İfadelerini kullandı.

Daha fazla engelli vatandaşın spor ile tanışması ve buluşması için Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmaları sürüyor.

Filiz UÇAN