Özel çocuklara özel bilgiler

Edirne Belediyesi tarafından 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelsiz Yaşam Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Özel çocuklara özel bilgiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi tarafından 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelsiz Yaşam Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak Edirne’yi engelli dostu bir şehir haline getirmenin hayalini kurduklarını ve bunun için çok yol kat ettiklerini kaydetti. Tanrıkulu konuşmasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

“Hayalimiz gerçek oldu”

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde böyle bir etkinliği yapıyor olmanıngururunu ve onurunu yaşadıklarını dile getirerek;“Bundan 21 yıl önce Edirne’de bir avuç insanla engelliler için ne yapabiliriz diye konuşuyorduk. En büyük hayalimiz engellilerin sosyal hayata uyumu ve engellilerin hayatın içerisinde olmasını sağlayabilmekti. Bu hayallerin birçoğunu he birlikte gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bugün sokakta engellilerimiz sosyal hayatın içerisine girmişse yaşamın her alanında varsa ve bugün de engellilerin dile getirdiği gibi sadece acıma, şaşırma duygusu, acaba yardım etsek duygusunun ötesinde hayır ben de bir birey olarak, engelli birey olarak yaşamın içindeyim diyebilecek noktadalar bizim engellilerimiz. O kadar mutluyum ki engelsiz yaşam merkezini dizayn ederken bundan 7 yıl önce bir mimar arkadaşımla nasıl dizayn edebileceğimizi konuşmuş ve araştırmıştık. Şuanda engelli ve engelsiz çocukların birlikte oynayabileceği parkın yapılmasından tutun da şehrin 6 noktasındaki akülü şarj istasyonları dâhil olmak üzere bütün bireylerin hayatın içinde olabileceği bir yaşamı tasarımlamak istemiştim. Bundan 21 yıl önce bir sivil toplum örgütünde bir dernekte 3-5 kişiyken bugün sayımız 6-7 tane engelli derneği ve yüzlerce aktiviste ulaştık. Bu inanılmaz bir şeydir.Şeklinde konuştu.

Gözyaşlarına Hâkim Olamadı

Tanrıkulu, konuşmasının sonunda engelli annelerinin önünde saygıyla eğildiğini söylerken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Etkinlikte Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu tarafından “Özel Gereksinimli Çocuklar ve Ergenlik Dönemi” konulu sunum yapıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu engelli yakınlarına yönelik ilk yardım bilgilendirmesinde bulundu. NefizeRamadan eşliğinde engelli bireyler ve ailelerinin yoga yapması ile devam eden etkinlik, misafir okuldan gelen öğrencilerin gösterileri ve engellilerin yaptığı resimlerden oluşan serginin gezilmesi ile sona erdi.

Özlem Ceylan