Edirne Barosu'nu başarıyla temsil eden stajyer avukatlar plaketlerini aldı

Türkiye Barolar Birliği tarafından 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenen 'Kurgusal Duruşma Yarışması' Marmara Bölge Elemelerinde Edirne Barosu'nu başarıyla temsil eden stajyer avukatlar plaketlerini düzenlenen törenle aldı.

Edirne Barosu'nu başarıyla temsil eden stajyer avukatlar plaketlerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Barolar Birliğinin geleneksek olarak düzenlediği “Kurgusal Duruşma Yarışması” bu yıl Çanakkale’de gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan stajyer avukatlara ve çalıştırıcılar için ödül töreni düzenlendi. Baro Av. Hayrettin Belli Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmada Edirne Barosu’na ikinciliği getiren Stj. Av. Ceyda Dikmeşe, Stj. Av. Esmanur Bilim, Stj. Av. Harun Gürel, Stj. Av. Sadun Gürkan’a çalıştırıcıları tarafından plaket takdim edildi.

Stajyer avukatları çalıştıran Av. Özge Hazır, Av. Burcu Ortaç Irmak ve Av. Utku Deniz Uludağ’a ise plaketlerini Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç verdi.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, yarışmada stajyer avukatların hukuki münazara yaptığını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği nezdinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen kurgusal duruşma yarışması olduğunu belirten Karakoç, "Bu yarışmanın 4-5 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Bölge elemelerinde baromuz Marmara Bölgesi'ndeki barolar arasındaki yarışmada ikinci oldu. Finalde Kocaeli Barosuyla müsabakaya katıldık. Kocaeli Barosu bizden biraz daha fazla puan alarak birinci. Edirne Barosu da ikinci oldu. Bölge elemelerinden birinci çıkanlar Ankara'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Bu sene de ikinci olduk. Daha önce de ikinciliğimiz vardı. Bu sene de ikinci ligde döndük ama önümüzdeki yıllarda inşallah birincilik hedefimiz var ve ona yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yarışma jürisinin çok donanımlı olduğunu ifade eden Karakoç, “Jüri tarafından yapılan oylamayla belirleniyor sonuçlar o anlamda kıymetli stajyer kardeşlerimiz Edirne Baromuzu layığıyla temsil ettiler. İkincilik ile dönmemize sebep oldular bu vesileyle mutluyuz diyelim” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmacılara plaketleri verildi.

Doğukan Vurgun