Nasıl sağlıklı yaşayacağız?

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi  1-7 Mart Yeşilay Haftası Kapsamında Etkinlikler Düzenlenmeye Devam Ediyor.

Nasıl sağlıklı yaşayacağız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Yeşilay Şubesi tarafından, Özel Fehmi IRMAK Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürlüğü etkinlik salonunda Yeşilay Haftası Kapsamında “Sağlıklı Yaşam” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinliğe Edirne Yeşilay Şubesi Başkanı Sebahattin BİLGİÇ, Özel Fehmi IRMAK Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Semra Ural ÖZDEMİR, Kreş Öğretmenleri ve Kreş Öğrencileri katılım sağladı.

Gerçekleşen etkinlikte kreş öğrencileri tarafından  “sağlıklı yaşıyorum ve doğru besleniyorum” konulu  skeçler, Kreş öğretmenlerinin gözetiminde gerçekleşti. Yeşilay’ın öykülerinin yer aldığı “Yeşilcan ve Arkadaşlarının Hikayeleri” kreş çocuklarına öğretmenler tarafından anlatıldı. Yeşilcan tiplemesinin sticker ve broşürleri öğrencilere dağıtıldı. Yeşilay Edirne Şubesi tarafından sağlanan materyal destekleri ile kitap boyamaları gerçekleştirildi.

Özel Fehmi IRMAK Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Semra URAL ÖZDEMİR yaptığı açıklamada; “ Okulumuzun temel ilkelerinden biri canlı ve cansız hiçbir varlık ve maddeye bağımlı olmamaktır. Her türlü bağımlılığa karşı öğrencileri ve çocukları korumaktır…  Bu bağlamda aynı görüşte birleştiğimiz Yeşilay’a;  İnsan sağlığını tehdit eden faktörler ile mücadele, toplumu bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları ile destek veriyoruz, destek vermeye her geçen gün yaptığımız çalışmalar ile devam ediyoruz. Bugün Kreşimizde düzenlenen bu etkinlik ile öğrencilerimizin sağlıklı yaşamı seçmelerini, Yeşilay’ın farkına varmalarını amaçladık” dedi.

Edirne Yeşilay Şubesi Başkanı Sebahattin BİLGİÇ yaptığı açıklamada; “ Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak Yeşilay Haftası Kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bazı üzücü durum çerçevesinde müzikli ve eğlence içerikli etkinliklerimizi bir başka tarihe erteledik. Bugün burada Kreş öğrencilerimiz  ile bir araya geldik, Kreş yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam bilincini aşılamak, zararlı alışkanlıklardan korumak ana hedeflerimiz arasında.  Kreş etkinliklerimizin haricinde Edirne ilimizde “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konusunda eğitimler verdik, vermeye devam ediyoruz. Bugün (06.03.2018) Gençlik ve Spor İl Hizmetleri İl Müdürlüğü konferans salonunda Üniversite Öğrencilerimiz ile buluşuyoruz, bağımlılıklar ile mücadele kapsamında eğitim gerçekleştiriyoruz. Okullarımızda, kamu kurumlarında, derneklerde ve spor salonlarında Yeşilay Farkındalık stantlarımızı açtık. Sağlık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak tüm hastanelerimizde Yeşilay Bağımlılıklar ile Mücadele Kapsamında önleyici ve farkındalık yaratıcı stantlarımızı bugün itibari ile kuruyoruz. 1-7 Mart Yeşilay Haftasını kutladığımız bugünlerde, bizlere destek olan, bağımlılıklar ile mücadelemizde bizlerin yanında olan herkese teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum” dedi.

Kreş çocuklarına Yeşilay tarafından hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çekilmesi ile etkinlik son buldu.

Haber Merkezi