Minik öğrenciler, tebrik kartı ve postane ile tanıştı

Sevdikleri ve arkadaşları için hazırladıkları yılbaşı tebrik kartlarını postane aracılığı ile gönderen Edirne Şehit Asım İlkokulu öğrencileri, ayrıca burada yapılan diğer işlemleri de öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Minik öğrenciler, tebrik kartı ve postane ile tanıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Asım İlkokulu öğrencileri, geçmiş kültürü yaşatmak ve hatırlatmak adına PTT aracılığı ile sevdikleri ve arkadaşlarına yılbaşı tebrik kartı gönderme etkinliğinde bir araya geldi.

Sınıf öğretmeni Dilek Sezen eşliğinde Saraçlar Caddesi’ndeki PTT’ye gelen Şehit Asım İlkokulu öğrencileri, görevliler ile sohbet ederek merak ettiklerini de sorma imkânı buldu. Öğrencilerin sevdiklerine yazdıkları tebrik kartlarını kabul eden PTT çalışanları, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Teknolojinin gelişmesi ile unutulan mektup yazma ve tebrik kartı gönderme alışkanlıklarının gençlere kazandırılması için düzenlenen yeni yıl tebrik kartı uygulamasına katılan öğrencilerin, tebrik kartlarını PTT’ye teslim ederken yaşadığı mutluluk gözlerine yansıdı.

“Geçmişi yaşatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik”

2A sınıfı öğrencileriyle birlikte postaneyi ziyaret ederek burada yapılan işlemleri yerinde gördüklerini söyleyen Edirne Şehit Asım İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Sezen, geçmişi yaşatmak adına öğrencilerin sevdiklerine ve arkadaşlarına yılbaşı öncesi kartpostal gönderdiğini belirtti.

Öğrencilerin hem geçmişte yaygın olarak yapılan bu güzel etkinliği gördüğünü hem de postanede yapılan diğer işlemlerin neler olduğunu öğrendiğini aktaran Sezen, öğrencilerine bu güzellikleri tanıtmak ve geçmişi yaşatmak için bu güzel örneği sunmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

“Sevdiklerimize yeni yıl tebrik kartı gönderdik”

Öğrencilerden Berra Rüveyda Eyigüney, “Bugün çok mutluyum. Öğretmenimiz bize en güzel günümüzü kutlattı. Postanede yapılan işlemleri öğrendik ve sevdiklerimize yeni yıl tebrik kartı gönderdik. Herkesin yeni yılı kutlu olsun” dedi.

“Postanede yapılan işlemleri öğrendim”

Öğrencilerden Utku Ossam, “Postaneden kargo, hediye ya da para gönderildiğini öğrendim. Budana kuzenlerime ve arkadaşlarıma yılbaşı tebrik kartı gönderdim. Onların da bundan mutlu olacağını düşündüğüm için sevinçliyim” dedi.

“Heyecanlı ve mutluyum”

Öğrencilerden Öykü Bağdiken, “Başka yerde olan arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza postane aracılığı ile kargo ve hediye gönderebileceğimizi öğrendik. Şimdi telefonlar kullanıldığı için eskiden yapılan gelenekler unutuldu. Ama kart göndermek çok güzel. Bu sayede güzel bir hatıra bırakmış oluyoruz. Heyecanlı ve mutluyum” dedi.

Arkadaşlarına yılbaşı tebrik kartı gönderdiği için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Sümeyye Hanne Vural, bu vesile ile postanede yapılan diğer işlemleri de öğrendiğini belirtti.

Öğrencilerden Bedirhan Gültekin, “Postanede yapılan işlemleri öğrendiğim için mutluyum. Buradan arkadaşlarımıza hediye gönderebileceğimizi ve işlemlerin nasıl yapıldığını öğrendim. Yılbaşı öncesi tebrik kartı göndererek güzel bir hatıra bıraktım” dedi.

Özlem Ceylan