Anneler Günü çiçekçilerin yüzünü güldürdü

Edirne'de Anneler Günü öncesi hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başlayan çiçekçiler, aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Anneler Günü çiçekçilerin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe denk gelen Anneler Günü, çiçek satıcısından kuyumcusuna, hediyelik eşya satıcısından tekstil ürünleri satıcısına kadar kentteki esnafın yüzünü güldürdü. Annelerine hediye almak için çarşı ve pazarın yolunu tutan vatandaşlar, rengarenk çiçekleri de tercih etti.

Sevgi göstergesinin en güzel yollarından birisi olan çiçekler, bu özel günde de ön planda yer alıyor. Anneler Günü öncesi Edirne'deki çiçekçiler, hummalı bir çalışma yaparak müşterileri için en güzel çiçekleri hazırladı. En çok tercih edilen çiçekler arasında bu yıl da gül yer aldı.  

Haftalar önceden en özel ve güzel çiçekleri hazırladıklarını ve müşterilerini beklemeye başladıklarını söyleyen Çiçekçi esnafı İdris Yeşilırmak, böyle anlamlı günlerde siparişlerin arttığını ve talepleri karşılamak için fazla mesai harcadıklarını söyledi.

Her zaman olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen çeşitlerin arasında kırmızı gülün yer aldığını aktaran Yeşilırmak, canlı çiçeklerin yanı sıra yapay çiçek alan müşterilerin de olduğunu ifade etti.

Gül, karanfil, orkide gibi çeşitli çiçeklere talebin arttığını dile getiren Yeşilırmak, her bütçeye uygun çiçek satışı yaptıklarını aktardı.

İpek Esma Çeşme- Berkan Yılmaz