Bildiş Güven Tazeledi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne il Başkanlığı'nın 10.Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Aydın Bildiş güven tazeleyerek yeniden başkan oldu.

Bildiş Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her 3 yılda bir gerçekleştirilen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Olağan Genel Kurulu Deveci Han Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.

Genel kurulun divan başkanlığına Ünal Çiftçi, Başkan yardımcılığına Ahmetali Tunç ve Yazman olarak Halil Baştuğ seçildi.

Divan Heyeti seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Konuşmasına tüm kadınların anneler gününü kutlayarak başlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, “Başta şehit anneleri ve ebediyete uğradığımız bütün kadınlarımızın Anneler Günü kutlu olsun. Bugün ayrıca yine özel bir gün. Sağlığımızı emanet ettiğimiz, ihtiyaç duyduğumuzda varlıklarını hissettiğiniz hemşerilerimizin günü. Bütün hemşirelerimizin gününü kutluyorum. Astsubay, her ne kadar meslek adı gibi görünse de aslında bir yaşam şeklinin, adanmışlığın ve öz verinin adı. Dünyada inandığı değerler olarak gerektiğinde ölmeyi göze almış, hatta bunun için yemin etmiş olan çok az meslek grubu vardır.  Bunların başında da askerler, astsubaylar gelmektedir. Bugüne kadar verdiğiniz ve vermeye de devam ettiğimiz şehitlerimiz de bu yeminin sözde kalmadığını, gerektiğinde gözünü kırpmadan yerine getirilmesinin en büyük değeridir.  Sizler başlama saati belli ama bitiş saati asla belli olmayan bir mesai, klima ve ofislerle değil, yazın sıcağında kavrularak, kışın ayazında donarak geçirdiniz. Herkesin istitrat saati sizlerin etkinlikte olma vaktiniz oldu. Bayramlar, yılbaşı geceleri normal vatandaşlar için tatil günü olurken sizler için nöbete gidilecek günler oldu. Bayramda kendi çocuğunuzla uyanıp, elinizi öpemeden Sizler Mehmetçik olarak bayramlaşmak için kışlaya koştunuz.” Dedi.

TEMAD’ın en az kahramanlar kadar fedakâr eş ve çocuklarından oluşan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Bildiş, “Bugünlerde eşleriniz nöbetinizin tatbikatınızın adı her neyse bir an önce bitip eve gelmenizi beklerken çocuklarınıza babasızlığı eksik ettirmemek için çırpındı. Sizler operasyon bölgesinde canınızı ortaya koyup aylar boyunca evine dönemeden vatan görevini yaparken eşleriniz kötü bir haber alırım korkusuyla televizyonlara bile bakamadan dualarla sabahladı. Çocuklarınız babalı ama yetim büyüdü. Çocuklarınız konuştuğu ilk ana, karne günlerine şahit olamadınız. Annesinin babasının cenazesine bile gidemeyenlerimiz oldu. Bu mesleğin ve bu mesleğin fedakârlıklarını sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Ben bunları duygu sömürüsü yapmak için söylemiyorum. Bizler zaten farkındayız. Ama farkında olmayanların fark etmeleri için söylüyorum. Bu yüce ruhu taşıyan insanların toplumdaki adı kahramanlardır. TEMAD, işte bu kahramanlardan ve en az kahramanlar kadar fedakâr eş ve çocuklarından oluşan bir sivil toplum kuruluşudur.” Şeklinde konuştu.

Aynı mesleği yapanların arasındaki adaletin her alanda sağlanmasını istediklerini dile getiren Bildiş, “Sizler görev yaparken asla maddi bir karşılık beklemediniz. Ben iddia ediyorum ki o yüce ruh olmadan bırakın yüksek maaşı ayaklarına servette sersen bizim kaldığımız şartlarda ve aldığımız sorumluluklarla bir gece kalma cesareti gösterecek çok az insan var.Tek beklentimiz ettiğimiz yeminin hakkını vermek milletimizin ve cumhuriyetimizin bekası hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde al bayrağımızı sonuna kadar dalgalanmasıydı. Ölene kadar da bu bizim için bir namus meselesi olacaktır Bizler hep sorunlarla geçen hayatımızın emeklilikten sonra devam etmesinin hayalini kurduk. Özlediğimiz aile hayatının tadını emeklilikte yaşarız. Yapamadığımız tatilleri şimdi yaparız diye umutlandık. Ama çoğu meslek gruplarının ekonomik sorunları bir nebzede olsa giderilirken Astsubaylara verilen sözler hiç tutulmamıştır. Bizler askeriz ve şunu biliyoruz ki devletimiz büyük söz verdiyse o sözü tutar. Yıllardır sizlere verilen sözlerin bir an önce tutulduğunu görün. Bu inancınızı tazelemek için sabırsızlanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bildiş’in yönetiminde yer alan isimler

Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Ali Osman Çakın, Musa Gökalp, Gökhan Çalışkan, Hasan Hüseyin Vurgun’dan oluştu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Ali Hakan Fırat, Kamil Güvenbaş, Hasan Güçlü, Halil Baştuğ, Abdullah Karayünlü’den oluştu.

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri, Uğur Köse, Mehmet Kırış, Sabri Günbay olurken, Denetleme Kurulu yedek üyeleri, Melih Burgucu, Gürsoy Şahin ve Sevil Kırış oldu.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri Sinan Çiroz, Ziver Akoğlan, Ahmetali Tunç, yedek üyeler ise Mehmet Yücel, Esra Solak ve Özer Özgün’nden oluştu.

Delegelerin Asil Üyeleri, Ali Osman Çakın, Gökhan Çalışkan, Hasan Hüseyin Vurgun, Musa Gökalp yedek üyeler ise Esat Çelikkurt, Mehmet Görmüş, Ahmetali Tunç ve Melih Burgucu’dan oluştu.

Haber Merkezi