Genç Kızılay Edirne gönüllülerinden empati parkuru

Türk Kızılay Edirne Şubesi Genç Kızılay Gönüllülerinden oluşan bir grup tarafından 10-16 Mayıs 'Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte empati parkuru kurularak engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekildi.

Genç Kızılay Edirne gönüllülerinden empati parkuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” dolayısıyla kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde Empati Parkuru kuran Türk Kızılay Edirne Şubesi Genç Kızılay Gönüllüleri,  farkındalık etkinliği düzenledi.

Çeşitli konularda etkinlik düzenleyen Türk Kızılay Edirne Şubesi Genç Kızılay Gönüllüleri, bu kez engelli bireyler için bir araya geldi. 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” dolayısıyla empati parkuru kuran gönüllüler, vatandaşlar tarafından tam not aldı. 

Saraçlar Caddesi'nde kurdukları parkurla görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken gönüllüler, ayrıca vatandaşları bilgilendirici broşürler de dağıttı. Ayrıca vatandaşları kan bağışına davet eden Kızılay ekipleri, çocuklara da balon ve kalem gibi çeşitli hediyeler de dağıttı.

"Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek istedik"  

Parkurun görevlilerinden olan Genç Kızılay Gönüllüsü Esma Nur Zengin, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaları için vatandaşların gözlerini kapatıp parkuru denettiklerini söyledi. Hem üniversite öğrencisi, hem de Kızılay gönüllüsü olan Zengin, bu konuda oluşturmak için düzenledikleri etkinliğin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Kan bağışının önemine değinen Kan Bağış Kazanım Uzmanı Şahan Özgenç, sağlığı elverişli olan herkesin bir gün kendi yakınının da kana ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle kan bağışında bulunması gerektiğini belirtti.

Tek kan kaynağının insan olduğunu belirten Özgenç, kalabalık alanlarda yapılan etkinliğin katılım sayısını arttırdığını dile getirdi.

Çok daha yüksek sayılara ulaşıp bölgedeki kan ihtiyacını karşılayacak seviyeye gelmek istediklerini belirten Özgenç, "Senin 15 dakikan başka bir insanın ömrü olsun” sloganı ile herkesi kan bağışı vermeye bekliyoruz’’ Dedi.

'Birbirimize candan bağlıyız' mottosu ile Saraçlar Caddesi'nde açılan Kızılay Kan Bağış Çadırında görev alan 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bartu Bayraktar, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktan keyif aldığını belirtti. Düzenledikleri etkinlik çerçevesinde çocuklara balon dağıttıklarını söyleyen Bayraktar, güzel bir tecrübe edindiklerini ve böyle etkinliklerde yer almaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Burcu Temel- Sercan Güder