Havalar soğudu kan stokları azaldı

Türk Kızılay Edirne Şubesi tarafından Saraçlar Caddesi'nde kurulan çadırda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte kan bağışının azaldığını belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, vatandaşlara kan bağış çağrısında bulundu.

Havalar soğudu kan stokları azaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay Edirne Şubesi, kış mevsimi dolayısıyla kan stoklarını arttırmak için harekete geçti. Okullarda, üniversite yurtlarında, emniyette, askeri birliklerde ve çeşitli kurumlarda çadır kuran Kızılay, kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesi’nde de açtığı çadırda bağışları kabul ediyor. İhtiyaçlarını karşılamak için çarşıya çıkan vatandaşlar, kan bağış çadırına uğramadan geçmiyor.

Normalde günde ortalama 350 kişiden kan bağışı topladıklarını belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, soğuk havaya bağlı olarak vatandaşların dışarı çıkmamasından kaynaklı bu oranın 150 ila 200’e düştüğünü ifade etti.

“Vatandaşlarımıza kan bağışı yapma çağrısında bulunuyoruz”

Vatandaşları her zaman kan bağışına davet ettiklerini ve çeşitli duyurular yaptıklarını söyleyen Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, “Havaların soğumasıyla birlikte dışarıda çalışan ekiplerimiz de zorlanmaya başladı. Yağmurlu havalarda bağışçılar dışarıya çıkmadığı için kapalı alanlarda kan alımı yapmaya özen gösteriyoruz. Okullarda, üniversite yurtlarında, emniyette, askeri birliklerde ve çeşitli kurumlarda çadır kuruyoruz. Kan bağış organizasyonlarımız da devam ediyor. Kurumlardan da kan bağışı konusunda çok büyük destek görüyoruz. Gelen düzenli bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni bağışçı kazanmak için de vatandaşlarımıza kan bağışı yapma çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan