Gözlüklere korona ayarı

Koronavirüs salgınına karşı tüm Türkiye'de vatandaşlar maske ve eldiven takmanın yanı sıra dezenfektan kullanarak kendilerince önlem alıyor. Güneşin kendini göstermesiyle birlikte vatandaşlar optikçilerin yolunu tuttu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında güneş gözlükleri artık denenmeden alınıyor.

Gözlüklere korona ayarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz ayları yaklaşırken güneşin kendisini göstermesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı da artıyor. Ucuz ve kalitesiz gözlükler özellikle koronavirüs salgınının olduğu bu dönemde risk taşıyor. Edirne’deki optikçiler vatandaşları kaliteli ürün kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulunurken koronavirüs önlemleri kapsamında gözlükleri denettirmeden satışa sunuyor.

Güneş gözlüğü alırken dikkat!

Edirne Saraçlar Caddesi gözlükçü esnaflarından Levent Yaçı, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte özellikle güneş alerjisi olan ve etkilenenlerin güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmadığını belirtti. Bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında çeşitli önlemler aldıklarını belirten Yaçı, vatandaşlara güneş gözlüğü alırken dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında tavsiyelerde bulundu.

“Gözlerden de hastalık bulaşabilir mi?”

Koronavirüs salgını dolayısıyla özellikle bu yaz gözlük alırken biraz daha hassas davranılması gerektiğini ifade eden Yaçı; “Sokakta ya da pazarda satılan gözlükleri hiçbir zaman tavsiye etmiyoruz. Bu hem sağlık hem de hijyen açısından büyük önem taşımaktadır. Göz sağlığı da diğer organlar kadar önem taşımaktadır. Bu yüzden gözlüklerimizi ve kişisel eşyalarımızı başkalarıyla paylaşmamalıyız." ifadelerine yer verdi.

“Gözlüklerimizi dezenfekte edip sonra yerine koyuyoruz”

Koronavirüs önlemleri kapsamında müşterilere ilk olarak sosyal mesafe çerçevesinde dezenfektan sunduklarını aktaran Yaçı;  “Müşterimiz modelleri denedikten sonra yerine koymadan önce gereken dezenfekte işlemini sağlıyoruz ve o şekilde yerine koyuyoruz. Alınan önlemler kapsamında eskisi gibi içerde yığılma oluşmasına ve kafalarına göre deneme yapılmasına izin vermiyoruz. Sağlığımızı düşünerekten vatandaşlarımızdan da buna uyum sağlamalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan