Girişimciliğin Adı ‘Türkçe'

Yakın coğrafya ülkelerinde Türkçe konuşan girişimciler ile Türkiye'deki girişimcilerin ilişkilerini geliştirmek adına 2005 yılından bu yana Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın işbirliğinde düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Türkçe Konuşan Girişimciler' programı gerçekleştirildi.

Girişimciliğin Adı ‘Türkçe'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin yönetim sistemini, girişimciliği ve Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları hakkında bilgi edinmek amacıyla 17 ülkeden 40 Türkçe konuşan girişimci 20’inci defa programda bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne’nin sanayisi, tarımı ithalat ve ihracatı ve turizmi hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

“Edirne’yi Tanıttı”

Edirne’nin stratejik yönden çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Zıpkınkurt şunları söyledi: “Edirne’yi sizlere yapacağımız sunumla anlatmaya çalışacağız. Edirne’de turizm ağırlıklı olmak üzere hayvancılık ve tarım yoğun bir şekilde yapılıyor. Tarihi ve kültürel özellikleri bakımından Edirne eşsiz bir şehirdir. Edirne’ye her yıl tarım ve hayvancılık alanında yatırımlar katlanarak artıyor. İhracatın büyük bir bölümü Balkan ülkeleri ile yapılmaktadır.

Zıpkınkurt, programın tüm katılımcılara olumlu geçmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından 17 ülkeden 40 katılımcı kendilerini kısaca tanıttılar sonrasında ise ikili görüşmeler yaparak çift taraflı ticari ilişkilerini geliştirdiler. Türkiye’ye program kapsamında gelen heyet ayrıca Edirne’nin çeşitli kültürel ve tarihi değerlerine ziyaretler de gerçekleştirecekler.

İpek Deniz