Edosk Bayrağını Dalgalandırdılar

EDOSK (Edirne Doğa Sporları Kulübü) üyeleri, 2019 yılının ilk karının yağmasıyla birlikte rotalarını Trakya'nın en yüksek noktası, 1031 rakımlı Istrancalar'ın en yüksek tepesi olan Mahya Tepe'ye çevirdiler.

Edosk Bayrağını Dalgalandırdılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

2019'un ilk etkinliği olma özelliği taşıyan etkinlikte 6 saatte toplam 18,5 kilometre yol kat eden üyeler,  büyük bir bölümü kar üstünde gerçekleşen etkinlikte tırmanışlar ve sert inişler yaparak EDOSK bayrağını, Trakya'nın en yüksek rakımlı noktasında karlar üstünde dalgalandırmayı başardılar.

“Hedef Zirveydi”

EDOSK Başkanı Orkun Akman, sabah erken saatlerde başlayan etkinlik ile ilgili şunları söyledi: “Sabah kahvaltımızı Kırklareli'nin İnece Beldesi'nde yaparken simitlerimizi ve kahvaltılıklarımızı sıcacık çaylar eşliğinde yedikten sonra kış güneşinin ışıl ışıl olduğu bir Ocak gününde zirveye doğru yola koyulduk. Pınarhisar'ın Yenice Köyü'nde başlayan etkinliğimiz, beyazlara bürünmüş Istrancaların nefes kesici manzarası eşliğinde devam etti. Zirveye vardığımızda hep birlikte fotoğraf ve yemek molası verdikten sonra etkinliğimizin bitiş noktası Evciler Köyü'ne vardığımızda 18 kilometreye yaklaşmıştık. Kış güneşinin güzelliği altında Evciler Göleti’nin eşsiz manzarası eşliğinde pikniğimizi gerçekleştirdikten sonra güzel bir günü geride bırakmanın mutluluğuyla Edirne'ye doğru yola koyulduk. Etkinliğimize katılım gösteren tüm doğaseverlere teşekkürler”

Akman, yeni dönemde birçok farklı etkinliğin gerçekleşeceğini dile getirdi.

İpek Deniz