EDİRNE'YE ‘SPOR' DESTEĞİ

Edirne, kültür, gastronomi ve inanç turizminin ardından şimdi de spor turizminin gözde noktalarından bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son 7 ayda Edirne'de düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 8342 sporcu kente geldi.

EDİRNE'YE ‘SPOR' DESTEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Turizmi Gelişiyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Edirne'de, spora yönelik ulusal ve uluslararası bir çok organizasyon gerçekleştirildi. Bu organizasyonlarda binlerce sporcu, antrenör, idareci ve hakem kente geldi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre kente son 7 ayda gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında şuana kadar 8342 sporcu katıldı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Spor turizmi açısından sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. İlimizde son yıllarda ulusal ve uluslararası ölçekte ciddi sayıda turnuvalara ev sahipliği yapılıyor, söz konusu organizasyonlara katılan 8342 sporcunun diğer çarpanları ile birlikte 10000 kişiyi aştı.Bu tablonun Edirne’de spor turizmi açısından sevindirici gelişmeler yaşandığını gösteriyor.” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca kentin tanıtımı için ulusal ve uluslararası faaliyetlerin artmasına bu sayede Edirne’nin tanıtılmasına ve turizme canlılık katan önemli unsurlardan biri olmaya devam edileceği vurgulandı.

EBUBEKİR SIDDIK SEMİZ