Geleneksel spor alanı oluşturularak öğrencilerin okula devam etmesi sağlandı

Edirne'de dezavantajlı okullarda geleneksel spor alanı oluşturularak öğrencilerin okula devam etmesi sağlandı.

Geleneksel spor alanı oluşturularak öğrencilerin okula devam etmesi sağlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fevzipaşa İlkokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin devamsızlığını azaltmak amacıyla proje gerçekleştirildi.

Devamsızlığı azaltmak amacıyla okul bahçesinde topaç çevirme, beş taş ve ip atlama gibi oyunlardan oluşan geleneksel oyun alanı oluşturuldu.

Projeyle geçmişten geleceğe miras olan geleneksel çocuk oyunlarını oynandı. Çocukluk çağında oyun oynama alışkanlığını teşvik etmek ve fiziksel aktivitelerin arttırılmasına yönelik olarak okul bahçelerinde, geleneksel çocuk alanlarının tasarımı, öğrenci ve öğretmenlere geleneksel çocuk oyunları eğitimlerinin verilmesi ile oyunların nesilden nesile aktarılması amaçlanıyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, dezavantajlı öğrencilerin öğretim gördüğü okullardan biri olan Fevzipaşa İlkokulunda düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katıldı

Sezer, yaklaşık bin 300’ yakın devamsız öğrencinin bulunduğunu ama yürütülen çalışmalarla neredeyse tamamının öğretime devam ettiğini belirtti.

Sezer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile okul bahçelerinde ve mahallelerde spor alanları yaptıklarını vurguladı.

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İpek Esma Çeşme