Edirne'de 2 günde 756 öğrenciye 'Güvenli Trafik' konularında eğitim verildi

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Karayolu  Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde  2 günde 756 öğrenciye 'güvenli trafik' konularında eğitim verildi.

Edirne'de 2 günde 756 öğrenciye 'Güvenli Trafik' konularında eğitim verildi

Karayolu  Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesindeki eğitimlerini sürdüren Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli konularda eğitim verdi.

 2 günde 756 öğrenciye güvenli trafik konularında eğitim veren polis ekipleri, özellikle lise öğrencilerine güvenli motosiklet kullanımı, kask ve koruyucu tertibat olmadan motosiklete binmemeleri gerektiği ile yaya yada sürücü iken  trafikte cep telefonu kullanmanın zararları görsellerle ve uygulamalı şekilde bilgilendirme yaptı.

Ekim ayı içerisinde tüm lise ve ortaokul öğrencilerine eğitim verilmesi hedefleniyor. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen bu eğitimlerdeki amacın çocuklara ve gençlere trafik bilincini aşılamak olduğu belirtildi.

Eğitimler ayrıca çocukların trafikte saygıyı ve kuralları küçük yaşta öğrenmesi ve büyüdüklerinde bu bilinçle trafikte olmalarının sağlanmasına katkı sunuyor. 

2022 yılında çocuklara yönelik düzenlenen trafik dedektifleri eğitimi ve çocuk trafik eğitim parkında verilen eğitimler çerçevesinde toplam 9 bin 586 öğrenci eğitim verildiği belirtildi.

Özlem Ceylan