'BİRLİK VE BERABERLİK ÖLÜMDEN BAŞKA HER ŞEYİ YENER'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Dünya gündemini sarsan ve milyonlarca ölüme sebep olan koronavirüs hakkında yazılı açıklamalarda bulundu. Tercan koronavirüsten kurtulmanın en büyük yolunun birlikten ve beraberlikten geçtiğini söyledi.

'BİRLİK VE BERABERLİK ÖLÜMDEN BAŞKA HER ŞEYİ YENER'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in kentin beldelerinin, köylerinin sorunlarını gidermek için koşan, yorulan, koronavirüs ile amansız mücadele eden gönül adamı olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Valiliğin, 5 bin 160 adet dezenfekte pompası dağıttığını, 300 bin maskenin dağıttığını ve dağıtmaya devam ettiğini belirtti.

İlave ihtiyaç duyulan dezenfektanları da kurulan Whatsapp grupları üzerinde talep alarak ücretsiz olarak karşılanmaya devam edildiğini söyleyen Tercan, “Mesaisinde saat mefumi gözetmeyen, 7/24 çalışan, makamının hakkını veren Sayın Vali Ekrem Canalp'i kutluyor ve alkışlıyoruz... Edirne İlimiz için, Edirne'nin güzel insanı için Sayın Valimiz büyük bir şans! Allah yar ve yardımcınız olsun... Sayın Vali diyor ki; Onlar berekettir, hürmettir, tecrübedir, kırılmayacak gönül, bitmeyecek duadır... Büyüklerimiz başımızın tacı, ömrümüzün harcı, geleceğimizin hazırlayıcılarıdır... Saygılı olmak hem insani hem de Devlet sorumluluğumuzdur. Onların bugünkü hali bizim yarınki hakikatimizdir... Hani derler ya: Sen tedbirini al, takdir mülk sahibine aittir. Allah, yürüdüğünüz yolları güzel insanlara çıkarsın....”şeklinde konuştu.

“Bu kul Hakkını yemektir”

Milletin ve gelecek nesillerin sağlığı devletin geleceği için evde kalınmasına dair uyarılarda bulunan Tercan, “Koronavirüs'ün yayılmasına sebep olmak, alınan kararlara uymamak, başka bir insana zarar vermektir. Bu kul Hakkını yemektir. İnsanlığa sığmayan bir davranıştır... Allah Edirne İlimize, Ülkemize hastalıklardan, depremden, tüm belalardan uzak, sağlıklı, huzurlu, hayırlı günler nasip etmesini diliyorum...”dedi.

Ya evde kalacağız ya da yerde yatacağız”

Herkesin taşın altına elini değil gövdesini koyması gerektiğini söyleyen Tercan, “Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır. Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp'ın almış olduğu kararlara, tedbirlere harfiyen uymalıyız. Aksi takdirde çok ah-vah ederiz, çok dizlerimizi döveriz. Evde Kal, Hayatta Kal.. Ya evde kalacağız ya da yerde yatacağız.. Bilanço daha da ağırlaşmadan güzel ve huzur dolu günlerde açmak üzere kapıları örtelim.. Koronavirüs denilen melanete milletçe direneceğiz, bu savaşı kazanacağız.” Şeklinde konuştu.

“Sabır hem can yakar, hem de tedavi eder”

Birlik ve beraberliğin ölümden başka her şeyi yeneceğini ifade eden Tercan, “Onun için; Birlik beraberlik içinde Koronavirüs'e karşı şanı büyük mücadele edelim, kurallara uyalım, Edirne Valimizin ve Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarını dikkate alalım ve evde kalalım. Sözlerimi Hz. Mevlana'nın anlam ifade eden şu sözleri ile bitiriyorum... Demiş ki; SABIR Ağrıları dindiren acı bir ot gibidir.. Hem can yakar, hem de tedavi eder.” İfadelerini kullandı.

Burcu Temel