'Araçlarımız yeni döneme hazır'

Edirne Servis Araçları Odası Başkanı Ergun Ellibir, okulların açılmasına çok az süre kaldığını belirterek '2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başta öğrenci kardeşlerimize, Eğitim ordusunun neferleri olan öğretmenlerimize ve servis taşımacılığı yapan esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını, kazasız belasız ve öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim' dedi.

'Araçlarımız yeni döneme hazır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ellibir, Bu yılda öğrencilerimize, esnaf arkadaşlarım ile birlikte en iyi hizmeti vereceğiz diyerek; “Öğrenci kardeşlerimizin araçlarımızda sağlık ve sıhhatleri için tüm önlemleri almaktayız. Bizler bu önlemleri alırken velilere de bir takım görevler düşüyor. Öncelikle veliler çocuklarını bindirdikleri araçların (S) plakalı olmasına, Edirne Belediye Başkanlığı’ndan araçların uygunluk ve güzergâh belgesi olmasına, Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre her koltukta emniyet kemeri, “okul taşıtı” yazısı,DURyazısı olması, açılan camların sabit olması, kapılarının otomatik olması, Taşıtların yaşının 12 yaşından küçük olması, camlarının filmli olmaması gereklidir. Araçlar kontrol edilerek bu şartları taşıyan araçlara okul taşıtı uygunluk belgesi verilmektedir. Velilerimiz bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu şartları taşımayan araçlar korsan araçlardır. Çocuklarınızın can güvenliği için korsan diye tabir ettiğimiz araçlara teslim etmeyiniz” açıklamasında bulundu.

Edirne Servis Araçları Odası Başkanı Ergun Ellibir, Korsan diye tabir ettikleri araçlardan faydalanan öğrenci velilerine ise 2918 sayılı Karayolu Trafik kanunu EK-2/4 Maddesi gereği 344 TL idari para cezası uygulanacağını vurguladı. Çocukların zarar görmemesi için başta Edirne Servis Araçları Odası olmak üzere; Emniyet birimleri, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca koordineli olarak denetimlerin yapılmasına yeni dönemde de devam edilecek. Şartlara uygun olmayan araçlar trafikten men edilecek. Yine araçları kullanan şoför ve personelden yönetmelikler gereği istenilen Sabıka kayıtları, sürücü ve SRC belgeleri, Uyuşturucu kullanmadıklarına ve sağlıklı olduklarına dair hastanelerden rapor alınmasına ve bunların kontrollerinin yapılmasına her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle dikkat edilecek.

Fiyat tarifesi belirlendi

25 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin gereği, öğrenci fiyat tarifeleri 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunun 62’inci maddesi gereğince tüm ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı tarafından belirlendi.

Edirne Servis Araçları Odası Başkanı Ergun Ellibir belirlenen tarifeye göre; “2018-2019 eğitim döneminde 0-3 km arası 162TL, 3-6 km arası 192 TL, 6-10 km arası 222 TL, 10-15 km arası 252 TL, 15 kmyi aşan her km için 6 TL olarak belirlendi. Fiyatlara KDV dâhil olup, rehber personel olan araçlara 85tl ilave edilecektir” Dedi.

Ücret Tarifesi İle İlgili Uyulacak Şartlar ise şu şekildedir;

*Rehber personel olması gereken araçlara fiyatın üzerine 85,00 tl rehber ücreti eklenecektir.

*Fiyatlara %8 kdv dâhildir.

*Yarıyıl tatilinde ücret alınmaz.

*kardeş indirimi (gerekli belgeler ibraz edilmesi ve aynı servisi kullanmaları halinde) % 20 olarak uygulanır. farklı servisleri kullanmaları halinde %10 olarak uygulanır.

*Belirlenen öğrenci ücretine kdv dâhil olup, bir kişilik aylık sabah okula gidiş ve dönüş için geçerlidir.

*Etüt için yapılan ilave servis hizmeti için servis ücretinin %30’u ilave edilir.

*özel eğitim kurumlarınca servis ücretinin velilerden tahsilinde belirlenen ücretlerden daha yüksek servis ücreti talep edilemez.

Özlem Ceylan