Kıyafetlere tasarımıyla hayat veriyor

Edirne'de eskimiş kıyafetlere yeniden hayat veren Emine Ayas, üniversite öğrencilerinden yoğun talep görüyor. Ayas, işletmesinde daha çok gençlere hitap ettiğini ve kendi hayal ettiği ya da kişinin istediği modeli eskimiş kıyafetleri kullanarak yeniden tasarladığını dile getirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kıyafetlere tasarımıyla hayat veriyor

Edirneli Emine Ayas, eskimiş, kullanılmayan kıyafetlere atölyesinde yeniden hayata döndürüyor.  İleri dönüşüm atölyesi kent sakinlerinin alışık olmadığı, üniversitelilerin ise dikkatini çeken ürünler üretiyor.

İleri dönüşüm atölyesinde eskiyen kıyafetler atölyede tekrar hayatta döndürülüyor. Yırtılan deriler, sökülen pantolonlar ileri dönüşüm atölyesde yeniden kullanılması için elden geçiriliyor. Atölyenin sahibi tasarımcı Emine Ayas, kendi hayal ettiği ya da kişinin istediği modeli eskimiş kıyafetleri kullanarak yeniden tasarlıyor.

Kıyafetler üzerinde ilk olarak tamir işlemi yapan Ayas, daha sonra istek üzerine modelliyor ve boyuyor. Üniversite öğrencileri tarafından yoğun talep gördüğünü belirten Ayas, ‘’Burası üniversite şehri olduğu için genelde öğrencilere hitap ediyorum. Yani eski ürünlerinizi aslında burada dönüştürüyorum. İleri dönüşüm yapıyorum. Onu bambaşka bir hale getiriyorum.” dedi.

Genelde kullanılmayan ya da eskiyen kıyafetleri tercih ettiğini belirten Ayas, kullanılmayan eşyaları aldığını ve onlardan yeni pantolonlar, ceketler ya da çantalar gibi ürünler tasarladığını belirtti.

Üstelik burada her şey boyanabiliyor

Her ürünü boyayabildiğini belirten Ayas, “Kişinin isteği üzerine ya da tamamen bana bırakıyor ben hayal gücümle bir şeyler yapıyorum. 7 yıl önce ayakkabı boyayarak bu işe başladım. Hobimi işe dönüştürebildiği için şanslıyım.” Dedi.

İlk müşterilerinin kendi arkadaşları olduğunu söyleyen Ayas, ücret almadığını hediye amaçlı yapmaya başladığını sonra ise kendi işini bırakıp bu işi meslek haline getirdiğini ifade etti.

Turist şehri Edirne'ye gelen misafirlerin atölyeye uğradığını belirten Ayas 'Edirne turist şehri olduğu için şehir dışından gelen, yurt dışından gelen müşterilerim de oluyor. Ama genelde Edirne'nin yerlisi ve burası üniversite şehri olduğu için genelde öğrencilere hitap ediyorum.' dedi.

Doğukan Vurgun - Sercan Güder