80'inci yılında özlemle anıldı

Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne şubesi, 10 Kasım Atatürk'ü anma vesilesiyle basın açıklamasında bulundu. Üyeler, 'Bizler Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi olarak kurduğun Cumhuriyet ve değerlerine bağlı, birlik beraberlik içinde görevimizin başındayız. Ne senden vazgeçeriz ne de ilkelerinden. Rahat uyu Atam' dedi.

80'inci yılında özlemle anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mine Hepgüllü, Atatürk’ün başlattığı çağdaş uygarlık yürüyüşünü, geri çevirmeye ya da saptırmaya çalışanların başarılı olamayacağını söyledi.

“Önünde Saygıyla Eğiliyoruz”

Cumhuriyete bağlı laik insanların zor ve sıkıntılı günler yaşadığı günümüzde Atatürk’ün ilkelerine ve kazanımlarına sahip çıkmanın en asli görev olduğunu dile getiren Hepgüllü: “Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün her 10 Kasım’da yeniden doğuşuna ve bize yol gösterişine, Cumhuriyet’in, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olarak, O’nun bıraktığı değerler önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Atatürk İlkelerini savunan, insan haklarına, çağdaş demokrasiye, Cumhuriyet'e bağlı laik insanların zor ve sıkıntılı günler yaşadığı günümüzde, bizlere düşen görev, O'nun ilkelerine, Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkarak, karanlık odaklara gereken dersi vermektir” şeklinde konuştu.

Hepgüllü, “Bir ulusu yeniden tüm dünyaya kabul ettiren Atatürk, geçmişin çağ dışı düşüncelerini tarihe gömerken, gücünü Türk halkından almıştır. Atatürk, Türk ulusunun olduğu kadar, dünya uluslarının da önderi olmuştur. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' diyerek, barış ve demokrasiye olan bağlılığını dile getirmiştir” dedi.

İpek Deniz