360'lık Yolda Sona Gelindi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent merkezinde araç trafiğini rahatlatmak için başlattıkları Güney-Kuzey Çevre Yolu'nda son aşamaya gelindiğini söyledi.

360'lık Yolda Sona Gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney çevre yolu ve Sağlık Yolu’ndan sonra kuzey çevre yolunun da tamamlanmasına az bir süre kaldığını dile getiren Gürkan, “60 yıl önce buna karar verilmiş ama hiçbir şey yapılmamış. Biz bu çalışmaları yapıyoruz. Bu yollar sayesinde Edirne’yi 360 derece hiç trafiğe girmeden, hiç ışığa takılmadan dolaşabilecek, gezebilecek hale gelecek insanlarımız” dedi.

“Trafiğe Takılmadan Edirne Gezilebilecek”

Edirne Belediyesi tarafından şehrin trafik sorununu çözmek ve vatandaşların Edirne’yi şehir trafiğine girmeden 360 derecelik bu ringi kullanarak gezebileceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Recep Gürkan şunları söyledi: “Şehir merkezini 360 derece sarmalayan bir çevre yolunun yapılmasının zorunlu olduğunu gördük. İlk etapta önce Kirişhane semtinden Bölge Trafik Müdürlüğü önüne kadar olan alanda Güney Çevre Yolu’nun yapımı tamamladık ve hizmete açtık. Ardından bu yola bağlantılı olarak hayati önem taşıyan Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasındaki Sağlık Yolu bitirerek Edirneliler ’in hizmetine sunduk. Şimdi de Kuzey Çevre Yolu’nun bitirilmesinde son aşamasına geldik.”

“1.500 Kamyonluk Harfiyat Çıktı”

Bir hafta içinde yol Çalışmasını tamamlanacağını söyleyen Başkan Gürkan, çalışmalarda 1500 kamyona yakın harfiyat çıktığını, 6000 metre küp yani 6000 bin ton dolgu yapıldığını ve 3000 bin ton asfaltın yapıldığı bilgilerini verdi.

Gürkan ayrıca bu yol çalışmasının bitmesinin ardından Eski TOKİ’den başlanarak Gazimihal’den geçerek tunca sedyesinin oradan güney çevre yoluna bağlayacak son etabında da 2019 yazında yapılacağını söyledi.

İpek Deniz