Suyun Güreşçileri

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Olimpik Yüzme Havuzu'nun ilk organizasyonu Kırkpınar Yüzme Kupası yarışı 5 yıl aradan sonra tekrar gerçekleştirildi.

Suyun Güreşçileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Kırkpınar Yüzme Kupası yarış, Vali Günay Özdemir ve Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan’ın açılışı yapmasıyla başladı. Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilciliği ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 180 sporcu kupayı kazanmak için kulaç attı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Güven Duvan, 4-7 Temmuz tarihleri arasında devam edecek olan yarışların Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

                                              

“Amacımız Kırkpınar’ı marka yapmak”

Yüzme İl Temsilcisi Duvan, bu yarışların Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin uluslararası bir marka değeri olması yolunda destek olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "4-7 Temmuz 2018 tarihlerinde Olimpik Yüzme Havuzu'nda Kırkpınar Yüzme Kupası'nı gerçekleştireceğiz. Olimpik Yüzme Havuzumuz ilk etkinlik olarak Kırkpınar Yüzme Kupası'na ev sahipliği yapacak. Türkiye genelinden ve Yunanistan yüzme kulüplerinin katılacağı yüzme müsabakalarında 9-14 yaş kategorisindeki 180 sporcu yarışacak. Edirne'den 8 yüzme spor kulübü ve sporcularının katılacağı organizasyonda gelen kulüplere yüzme havuzunun tanıtımı yapılacak. Tarihi Kırkpınar'a değerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi başta yüzme camiası olmak üzere sporun her branşına yayılmasını temenni ediyoruz. Amacımız tamamen ata sporumuz olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımına katkı sunmaktır. İlerleyen yıllarda devamını sağlayarak uluslararası anlamda başarılı organizasyonlara marka değeri oluşturmak istiyoruz.            “

Kırkpınar Yüzme Kupası, 4-7 Temmuz tarihleri arasında devam edecek ve yarışlar halka açık olacak.

İpek Deniz