Sarı Basın Kartlarına Kavuştular

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürlüğünde düzenlenen programında, gazetemiz muhabiri Özlem Ceylan ve kentteki farklı gazetelerde görev yapan diğer 4 basın mensubuna ilk kez sarı basın kartı verildi.

Sarı Basın Kartlarına Kavuştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın kartı çalışan bir gazeteci için resmi kimlik belgesi ve mutlaka her gazeteci de bulunması gerektiğini belirten Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen; "Çalışan gazeteciler yıpranma payı hakkından istifade edebiliyorlar. Toplam 12 ay pirim yatırılıyor, 15 ay yatırmış gibi işlem görüyorlar. Maksimum fayda olarak 5 yıl yıpranma payından istifade ediyorlar. Bütün mesleki yaşamları boyunca maksimum olarak 5 yıl yıpranma payından istifade eden gazeteciler, yaştan da bunun yarısı kadar yani 2,5 yıl yaş haddinden de düşüyor. Özellikle genç mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımızı basın kartı almaları yönünde teşvik ediyoruz."Dedi.

Konuşmanın ardından, Edirne Haber Gazetesi muhabiri Özlem Ceylan, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünde görevli muhabir Cihan Demirci, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, , Ahval Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nevser Eraslan ve TRT kamera asistanı Turhan Ay kartlarını teslim aldılar.

Kart tesliminin ardından basın kartı alan gazeteciler için pasta kesilerek kutlama yapıldı.

Filiz UÇAN