'Karar Bizim Değil'

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, tarihi okulların dış cephelerinin bakımı konusunda açıklamalarda bulundu.Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,' Okulların bakımının yapılmasında ödenek sıkıntımız yok fakat tarihi binaların bakımını kafamıza göre yapamıyoruz. Bir süreç var bu da bizim gecikmeler yaşamamıza neden oluyor' dedi.

'Karar Bizim Değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, okulların dış cephelerinin yapılması konusunda müdürlük olarak maddi sıkıntılarının olmadığını Edirne’deki okulların çoğunun tarihi olması sebebiyle sorun yaşadıklarını ifade etti.

“Boya Rengine Kadar Onlar Belirliyor”

Okullarda nelerin eksik olduğunu ya da tamir edilmesi gereken yerlerin farkında olduklarını fakat tarihi binalarda bakım işlerinin bir süreç gerektirdiğini belirten Cırıt şunları kaydetti: “Ödenek konusunda, kaynak konusunda, malzeme konusunda sıkıntımız yok. Fakat süreç konusunda sıkıntı yaşıyoruz. 1.Murat Lisemiz, Atatürk Ortaokulumuz, Sosyal Bilimler Lisesi ve daha birçok tarihi okulumuz var. Biz buralarda tamiryapmak isterken kalkıp da götüreyim tamircileriihaleyi de hemen yapalım deme lüksümüz yok. Bu işlerin bir kurulu var. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu var. Tarihi Koruma Kurulu var. Bu konular tabi bide Ankara’ya gidiyor. Bir de malzemeler seçiliyor.  Şu standartta malzeme olacak şu boya olacak diye onlar belirliyor. Rengine kadar onlar belirliyor. Yani benim kalkıp da bir tuğlayı alıp şuradan şuraya koymak gibi bir durumum olamaz ben burada tek başıma da değilim. O yüzden bazı şeyleri yaparken da gecikiyoruz. Sürecin bu şekilde olduğu bilinirse bizi daha iyi anlarlar diye düşünüyorum. Yoksa bizde farkındayız nelerin eksik olduğunu ya da ne yapılması gerektiğini fakat bir işleyiş var bizim de bu konuda yapabileceğimiz pek bir şey yok.”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, okulların bakımı konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, vatandaşların endişe etmemelerini istedi.

İpek Deniz