Hemşireler Haftası bu yıl, 'Hemşirelerimiz Geleceğimiz' teması ile kutlanıyor

Edirne'de, Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Hemşireler Haftası bu yıl, 'Hemşirelerimiz Geleceğimiz' teması ile kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Atatürk Anıtı önünde yoğun katılımla gerçekleştirilen Hemşireler Haftası ve Ebeler Günü töreni, çelenklerin sunumu ile başladı.

Çelenk sunumunun  ardından bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Edirne Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, ebe ve hemşirelerin fedakarca çalışarak sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

İlk hemşirelik uygulamalarının bin 200’lü yıllarda yapıldığını hatırlatan Yıldırım,"Sevgili çalışma arkadaşlarımız, Bizim sağlık sistemimizde ebelerimiz ve hemşirelerimizin yapmış oldukları özverili ve çok değerli çalışmalar, tüm emeklerimizin görülmesine, hastalarımızın memnun olmasına ve şifaya kavuşmasına vesile oluyor. Her biriniz tek tek bizim sağlık ordumuzun sultanısınız. İyi ki varsınız. Gününüzü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melahat Akgün Kostak ise Bu yıl Hemşireler Haftası'nın "Hemşirelerimiz Geleceğimiz" teması ile kutlandığını aktardı.

2024 yılı hemşirelik haftasının ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz Bakımın Ekonomik Gücü’ alt teması ile kutlandığını ve kampanyalar düzenlendiğini söyleyen Kostak,  "Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin omurgası olmasına rağmen, finansal kısıtlamalarla, mesleğin toplumsal ve sosyal değeri açısından sorunlarla karşı karşıyadır. Bu tema ile bu yıl, hemşireliğe yapılacak yatırımların mesleğe nasıl önemli ekonomik ve toplumsal faydalar sağlayabileceğini göstererek, hemşirelikle ilgili algıları yeniden şekillendirmek amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Burcu Temel