İyilik adımları atılıyor

Türkiye'nin ilk ve tek yardımseverlik koşu grubu ‘Adım Adım'ın koşucusu olan Şirin Çoğal Tema Vakfı ağaç kardeşliği projesi için sosyal medya hesabı üzerinden yardımseverlik koşusu yaparak iyilik peşinde koşup başkalarına yardım da etmeyi isteyen kişilere seslendi.

İyilik adımları atılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Çoğal’ın yaptığı paylaşım kısa sürede birçok kişi tarafından görüldü ve bağış yapan sayısı arttı. Çoğal, Adım Adım’ın bağış kabul etmeyen, bağış temsilcisi ya da aracı bir kurum olmadığını, bağışının %100’ü doğrudan seçtiğin sivil toplum kuruluşunun hesabına gittiğini ve onun tarafından tahsil edildiğini belirtti.

“Çocuklar Doğayı Deneyimlesin”

Tema vakfının Adım Adım projesinde yer almasıyla ilgili yaptığı paylaşım şöyle: “Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır. 2016 itibariyle 13 bin gönüllü koşucusu ve 111 bin bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarına aktarılan kaynak 14.5 milyon TL’ye ulaşmıştır. TEMA Vakfı, 2013 yılında Adım Adım Oluşumunun desteklediği sivil toplum kuruluşları ağına dâhil olmuştur. Adım Adım yardımseverlik koşusu içerisinde TEMA’nın Ağaç Kardeşliği projesi için koşarak ya da bağış yaparak, 5.000 çocuğun doğayı deneyimleyerek öğrenmesine ve toplam 10.000 fidanın toprakla buluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.”

‘Adım Adım’ın amacı, sportif etkinlikler aracılığıyla, ihtiyacı olan kişi ve kurumları, yardımda bulunmak isteyen kişi ve kurumlarla buluşturmak. Adım Adım başta uzun mesafe koşuları olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır. 2007 yılından bugüne kadar 6.000 koşucu 63.000 bağışçıdan 9.000.000 TL bağış topladı ve 47.000 kişiye yardımcı oldu. Her bir AA sporcusu, her koşusunda “sadece koşarak” 9 kişiye yardım etti.

Adım Adım Yardım Severlik Koşusu içerisinde Tema’nın Ağaç Kardeşliği projesi için koşarak ya da bağış yaparak, 4000 çocuğun doğayı deneyimleyerek öğrenmesine ve tam 8000 fidanın yetişmesine katkıda bulunmak için, www.adimadim.org ‘dan bilgi alabilirsiniz.

İpek Deniz