Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kaçakçılığa geçit yok!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda son günlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, yanıltıcı beyan ile vergileri ödenmeyen yüklü miktarda oto yedek parçası, akıllı telefon, porselen, külçe gümüş ve alkollü içki ile esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kaçakçılığa geçit yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

36 bin 500 adet oto yedek parçası tespit edildi

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’nce gerçekleştirilen ilk operasyonda, yapılan analizlerde riskli görülerek aranan dört tırda, çuvallar içerisinde yasal yükün altına gizlenmiş, toplam 36 bin 500 adet oto yedek parçası tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan eşyalara el konuldu.

Yüklü Miktarda Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Yapılan ikinci operasyonda, sınır kapısından giriş yapan bir başka tırın, riskli bulunarak x-ray taramasına tabi tutulması sonucu, şüpheli yoğunluğa rastlandı. Yapılan arama neticesinde, yasal yükün arasına gizlenmiş toplam 697 adet akıllı cep telefonu ve 545 adet telefon kılıfı ele geçirildi.

Üst üste gerçekleştirilen operasyonlara ek olarak yapılan iki operasyonda, riskli görülerek aranan iki aracın birinde 289 parça porselen takımı diğerinde ise 3 gümüş külçe yakalandı.

Gerçekleştirilen bir diğer operasyonda, riskli görülerek aranan iki tırda, gümrük idaresine beyan edilmeyip vergileri ödenmeyen 184 litre alkollü içeceğe el konuldu.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği son operasyonda ise, analizler sonucu riskli görülen tır, önce x-ray cihazı ile tarandı daha sonra da narkotik dedektör köpekterle arandı. Tır üzerinde yapılan detaylı arama sırasında, sürücü yatağının olduğu bölümde şeffaf paketler içerisinde toplam 2 kilo 500 gram ağırlığında esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı başarılı operasyonlar sonucu yaklaşık 8 milyon 800 bin Türk Lirası tutarında kaçakçılık girişimine engel olunurken, sorumlular hakkında adli işlem başlatıldı.

Özlem Ceylan