Vali Kırbıyık, Oyunu eşi ve kızı ile birlikte kullandı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık ve kızı Sude Kırbıyık ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için oyunu kullandı.

Eşi Dilek Kırbıyık ve kızı Sude Kırbıyık ile birlikte sabahı erken saatlerinde Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'na gelen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, oyunu kullanmadan önce vatandaşlarla selamlaşarak seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Oy kullanımı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Sonuçların millet ve devlet için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

28. Dönem Milletvekili Seçimleri ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı seçimleri münasebetiyle millet olarak sandık başına gidildiğini aktaran Vali Kırbıyık, "Şehrimizde de seçimi sabah 08.00 itibari ile oy verme süreci sorunsuz bir şekilde başladı. Ben şimdiden tüm adaylara başarılar diliyorum" dedi.

" İl Genelinde bin 39 sandık, 319 bin 723 seçmen var"

Edirne genelinde bin 39 sandık bulunduğunu söyleyen Kırbıyık, "Bin 20 tanesi okullarımız ve diğer sandık bölgelerimizde, 9 tanesi mobil sandık şeklinde, sandıklara gelemeyecek olan engelli ve sağlık problemi olan kişilere ilişkin. Onların evlerine götürüyoruz. 6 tanesi kapılarda 3 tanesi ise cezaevlerinde olmak üzere toplam 1039 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor" dedi.

Edirne genelinde 319 bin 723 seçmen olduğunu aktaran Vali Kırbıyık, Vatandaşların sabah saatlerinden itibaren şenlik havasında oy kullanacakları yerlere gelip oylarını kullandığını ifade etti.

"Bizim temel görevimiz, sorumluluğumuz seçimlerin güvenliğini tesis etmek"

Temel görevlerinin ve sorumluluklarının seçimlerin güvenliğini tesis etmek olduğunu belirten Vali Kırbıyık, "Bu kapsamda da 20 bin 80 kolluk personeli ile görevimizin başındayız. Gerek propaganda döneminde gerek bugün oy verme işlemi sırasında gerek oy verme işlemi sonrasından tüm güvenlik tedbirlerimizi almış durumdayız. Arkadaşlarımız konuyu takip ediyorlar. Tekrar seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bugün özel bir gün, Anneler Günü. Bu vesileyle tüm annelerimizin de anneler gününü özellikle tebrik ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne genelinde toplam bin 39 sandıkta 319 bin 723 seçmen oy kullanırken, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerinde tamamlanması için 20bin 80 kolluk personeli de görev yapıyor.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme