GÜREŞ SEVERLER ÇADIRLARDA KONAKLAYARAK DOĞANIN TADINI ÇIKARIYOR

Kilometrelerce yolu aşarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Edirne'ye gelen  güreş severler, otellerde yer bulamayınca çadırda konaklamayı tercih etti.

TAKİP ET

Önceki yıllarda bedava palas olarak adlandırılan 'Selimiye Meydanı'nda çadırlarını kurarak konaklayan güreş severler, bu yıl Sarayiçi'ne yakın bir noktada konaklıyor. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Sarayiçi Er Meydan'ında küçük boy kategorisindeki pehlivanların güreşleriyle başladı. 3 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli kategorilerde devam edecek olan güreşleri izlemek isteyen güreş severler Edirne'ye akın etti.

Bu yıl 661'incisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hem pehlivanlar hem de güreş severler tarafından yoğun ilgi görüyor. Rekor katılımla gerçekleştirilen güreşler için otel rezervasyonları aylar öncesinden yapıldı çevre il ve ilçelerde dahi konaklayacak yer kalmadı. Hal böyle olunca güreş sevdalıları da çareyi her sene olduğu gibi bu sene de çadırda konaklamakta buldu.

"35 yıldır geliyorum"

Sakarya'dan gelen Ömer Bakır, Otel yerine doğal ortamda kalmayı tercih ettiklerini ve çok sevdiklerini söyledi. Doğal hayatı çok sevdiklerini belirten Bakır, yaklaşık 35 senedir hiç kaçırmadan Kırkpınar Yağlı Güreşlerine geldiğini aktardı. 3-4 gün doğa ile iç içe olacaklarını belirten Bakır, hem doğanın tadını çıkaracaklarını hem de güreşleri izlemeye gideceklerini ifade etti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için Manisa'dan Edirne'ye gelen Burhan Koç, 17 yıldan beri güreşleri izlemeye geldiğini ve çok sevdiğini belirtti.

Otellerin dolu olduğunu hatırlatan Koç, çadırlarını kuracak yer bulamadıklarını ve ağırlama konusunda belediyenin bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Manisa'dan gelen güreş sever Süleyman Akpınar, yıllardan beri Kırkpınar için Edirne'ye geldiğini ve güreşleri çok sevdiğini söyledi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme