Festivalin Kararını Meclis Verecek

Edirne'nin Havsa ilçesinde her yıl Eylül ayında düzenlenen Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali, akıbeti Eylül ayında gerçekleştirilecek belediye meclisinde belli olacak. Salgın sürecinin devam etmesi nedeniyle birçok festivalin iptal edildiğini söyleyen Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, belediye meclisinin Eylül Ayı toplantısında yapılacak görüşme sonrası karar alınacağını açıkladı.

TAKİP ET

“Toplanacak meclis kararıyla belli olacak”

20'incisi gerçekleştirilmesi planlanan Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali bu yıl Kovid-19 salgın riskinin devam etmesi ve risk oluşturması amacıyla yapılmaması kararıyla gündeme geldi. Riskin yayılmasını önlemek amacıyla festivallerin iptal edilmesini yerinde bulan vatandaşların gözü Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı sonrası verilecek kararda.

Festivallerin geleneği yaşatmak için bir sembol oluşturduğunu fakat her şeyin başının sağlıktan geçtiğini vurgulayan Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, salgın riskinin devam etmesi nedeniyle kimsenin sağlığını tehlikeye atmak istemediklerini ve alınacak kararın önem taşıdığını söyledi.

“Güzel günler ve yıllara ulaşmak için tedbiri elden bırakmamalıyız”

Kovid-19 salgın sürecinin bitmediğini ve riskin devam ettiğini aktaran Başkan Balkan, “Bu süreçte en fazla sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmek gerektiğini söyledi. Bu yıl alınan Kovid-19 önlemlerine dikkat eder ve uygularsak, gelecek yıllarda daha coşkulu ve eğlenceli bir şekilde kutlamalar yapabiliriz. Bu yüzden tedbiri elden bırakmamalıyız” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme