AK Partili Meclis üyesinden ETUS çıkışı, 'Vatandaşlar şoförlerden yaka silkiyor'

Edirne Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. 16 gündem, 13 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandığı toplantıda söz alan AK Partili meclis üyesi Necamettin Attay, vatandaşların Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ile ilgili şoförlerden yaka silktiğini ve bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

AK Partili Meclis üyesinden ETUS çıkışı, 'Vatandaşlar şoförlerden yaka silkiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 16 gündem, 13 gündem dışı madde görüşülerek, karara bağlandı.

Edirne Belediyesi’nin Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’ndeki (ETUS) araçlara 65 yaş üzeri ile şehit yakınları ile gazi ve yakınlarının ücretsiz taşınması konusunda son aylarda yaptığı mali desteği Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında da devam etmesi konusu görüşüldü.  Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi  Necamettin Attay, Vatandaşların ETUS şoförlerinden yaka silktiğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"Vatandaşlara karşı biraz daha saygı bekliyoruz"

Edirne'de ETUS'un devamlı şikayetin geldiği ve belediyenin başını ağrıtan tek sorunun taşıma olduğunu söyleyen AK Partili meclis üyesi Necamettin Attay, "Hizmet alanı da dinlemek lazım. Vatandaşlarımızı dinlersek, ETUS şoförlerinden maalesef insanlar yaka silkiyor. Duraklarda beklemekten, arabaya binerken yapılan muameleden. Özellikle 65 yaş üstüne yapılanlar kimse kusura bakmasın bu devletin verdiği bir haktır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu haktan faydalanır. Vatandaş kendilerine verilen hakkı kullanıyor. Devlet az veya çok veriyor o ayrı bir konu. Ama hiç kimse 80 yaşındaki vatandaşa 'Gel Gazimihal'de görüşelim' diyemez. ETUS'tan vatandaşlara karşı biraz daha saygı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ETUS'ta çalışan hiçbir şoförün vatandaşa kötü muamelesinin olmaması gerektiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Denetimlerimizi arttıracağız. ETUS her zaman kontrolümüz altında olacak" dedi.

Edirne’deki ETUS minibüsleri ve taksiler ve servis araçlarının tarifelerine zam talebinde bulunuldu. Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısına gelen talepler Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda Edirne'de devam eden altyapı çalışmaları için İller Bankasından 228 milyon lira kredi kullanımı da oy birliğiyle kabul edildi.

Burcu Temel