Yaşı oy kullanmaya engel olmadı

Cumhurbaşkanı ve meclis 27'nci dönem milletvekili genel seçimi için sandığa gidemeyen hasta ve engelli vatandaşlar için sağlık görevlileri iş başındaydı.

Yaşı oy kullanmaya engel olmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’na Kızı Cemile ve damadı Şemsettin Ercüment’in yardımı ile oy kullanmaya gelen 97 yaşındaki Veysel Homan, okulun girişinde bacaklarından rahatsız olması sebebiyle okula giriş yapamayınca okuldaki görevliler, Edirne Belediyesi Sağlık Hizmetleri’ni aradılar. Kısa süre içinde okula gelen görevliler Veysel Homan’ı tekerlekli sandalye ile oy kullanacağı 1080 numaralı sandığa götürdüler.

“Vatandaşlık görevim için geldim”

Vatani görevini yerine getirmek için sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelmek isteyen Homan” Erkenden kalkıp oyumu kullanmak istedim. Vatandaşlık görevi beklemez. Seçimler herkese hayırlı olsun” dedi.

“Tüm görevlilere teşekkür ederiz”

97 yaşındaki Veysel Homan’ın kızı Cemile Ercüment,” Sabah çok erken bir saatte babam bizi uyandırdı. Yürümekte çok güçlük çekiyor. Karaağaçta oturuyoruz. Okula kadar kendi aracımızla geldik fakat okul girişindeki merdivenleri inip çıkmak onu yorduğu için biraz rahatsızlandı. Ekiplerin gelmesi çok iyi oldu. Okul görevlilerine ve sağlık görevlilerine ilgileri için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Oy kullanmak için merdivenlerden çıkarken tansiyonu düşerek kötü olan vatandaşla Vali Günay Özdemir birebir ilgilenerek görevlileri çağırdı.

Sandığa gelmekte zorluk yaşayan birçok vatandaş sağlık ekiplerinin yardımı ile oylarını kullanabildi.

İpek Deniz