Mayıs Ayı olağan toplantısı gerçekleşti

Edirne Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde bulunan 13 madde ve gündem dışı 9 madde karara bağlandı.

Mayıs Ayı olağan toplantısı gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yoklamanın ardından bir önceki toplantı tutanağı okunarak başlandı. Edirne Merkez Muhtelif Mahalle, Cadde ve Sokaklarda İçme Suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon yapım işi için İller Bankası AŞ’den kredi kullanılması ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün yazısı ve gündemin 3’üncü maddesinde bulunan kanalizasyon yapım işi için İller Bankası AŞ’den kredi kullanılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan borçlanma yetkisi alınması ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 17.04.2019 tarihli yazısı okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Yaver Tetik’e ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi için AK Parti Meclis Üyesi Kerim Kazan öneride bulundu. Kazan, “2 tane Belediye Başkan Yardımcısı var. Belediye Başkanı’nın aldığı maaşın 3’te 2’sinin ikiye bölünmesini öneriyoruz.”  Dedi.

AK Parti ve Belediye Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün önerileri ayrı ayrı karara sunuldu. Belediye Başkanlığı’nın önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ilave yapılması ile ilgili Zabıta Müdürlüğünün yazısı ve Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ilave yapılması ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yazısı okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Edirne Belediyesi’nde münhal bulunan 1 adet avukat kadrosu için tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 26.04.2019 tarihli yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne Merkez Terminal alanı işletmeciliğinin sözleşme süresi 2019 yılı Ocak ayı içinde biteceğinden Devlet İhale Kanunu’na göre 10 yıl süre ile kiraya verilmesine, kiraya verilmesiyle ilgili usul ve esaslar ile yöntemi belirlemek ve ihale işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine şeklinde karar verilmesi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yazısı görüşüldü.

Belediye encümeni tarafından karar verilmek üzere ibaresinin çıkarılarak Devlet İhale Kanununa göre 10 yıl süreyle kiraya verilmesine ve kiraya verilmesiyle ilgili usul ve esaslar ile yöntemi belirlemek ve ihale işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi şeklinde AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin itirazı ile düzeltilen madde oy birliğiyle kabul edildi.

Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan “Mimar Sinan Miniapark” projesi kapsamında Yıldırım Beyazıt Mahallesinde belirlenmiş alanın gerekli çalışmalar yapılarak 29 yıllığına sınırlı aynı hak tesisinin yapılmasına ve bu konudaki iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Edirne’nin artık bir turizm kenti olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2018 yılında 5 buçuk milyona ulaşan 2023 yılında da 10 milyona ulaşmasını hedeflediğimiz bir turizm potansiyelimiz var. Ecdadımızdan miras kalan çok anlamlı ve kültürel değerlerimiz var. Ancak turizmde yeni destinasyonlar yaratmak ve bu döneme ait yeni eserler ortaya koyup bunları geleceğe taşımak ve turizmi güçlendirmek tüm dünyadaki turizm kentlerinin yaptığı çalışmalardandır. Eğer turizm destinasyonlarınız güncellenmez, yenilenmez ve ilave destinasyonlar ortaya koymazsanız bir süre sonra turizmin tıkandığını görürsünüz. “ diyerek projenin önemini vurguladı.

Edirne Belediyesi’nce uygun bulunacak projeler doğrultusunda kent parkı oluşturulması amacıyla Kavgaz Kimyalar Dörtayak Mevkiinde kent parkı olarak ayrılmış alanın 29 yıllığına sınırlı aynı hak tesisisin yapılmasına ve bu konuda işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından detaylı bir şekilde görüşülmesi istendi. Gündemin son maddesi bir daha yapılacak olan Meclis toplantısına ertelendi.

Gündem dışı maddeler konuşulup, onaylanarak toplantıya son verildi.

Burcu Temel