81 İlde eş zamanlı pedal çevirdiler

Yeşilay'ın 2011 yılından bu yana organize ettiği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'nun 11'incisi 'Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim' sloganıyla gerçekleştirildi. Edirne'de Saraçlar Caddesi'nden başlayan tura birçok bisiklet sever katıldı.

81 İlde eş zamanlı pedal çevirdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 10 bini aşkın bisiklet severi bir araya getirerek bağımlılıkların zararlarına dikkat çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak.

Saraçlar Caddesi’nden Karaağaç Lozan Anıtı'na kadar devam eden etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer de bisikletiyle katıldı.

Yeşilay Edirne Şubesi’nin organizasyonu ile saat 10.00’da başlayacak tur için Atatürk Anıtı'nda katılımcılar için kayıt masası kuruldu.

Yoğun katılım olduğunu söyleyen Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Müzekka Bayrak, Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıktan uzak, sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmak, spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemine dikkat çekmek için bu turu düzenlediklerini belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri turun başlaması öncesi trafiği keserek tedbir aldı. Saraçlar Caddesi’nin girişinde start alan bisikletliler, pedal basarak turu başlattılar.

Atatürk Anıtı Saraçlar Caddesi'nde başlayan tur Bankalar Caddesi Tunca Nehri Gazimihal Köprüsü Meriç Nehri Müezzinoğlu Köprüsü Pazarkule Sınır Kapısı Karaağaç güzergâhında olacak ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sona erdi.

Turun bitiş noktasında çekilişle çeşitli hediyeler takdim edildi ve bazı ikramlar da yapıldı.

Burcu Temel- Sercan Güder