'Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı'

Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Engelli vatandaşlar için çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve engelli vatandaşların toplumdaki önemini ortaya koyduklarını söyleyen İriş, bu konudaki öneri ve projeleri sunmaya devam ettiklerini aktardı.

'Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, dünya üzerindeki ve ülkemizdeki engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken İriş, “Bu günü engelli vatandaşlarımız adına, kıymetli adımlar atmaya başlayacağımız bir gün olarak değerlendirmek, elbette çok daha anlamlı olacaktır. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık %12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu da yaklaşık 10 milyon engelli nüfus demektir. Engelli vatandaşların, sosyal yaşamda ve iş alanlarında maalesef türlü problemler ile karşılaştıklarını kolaylıkla görebiliyoruz. Engelli olduğu için, hiçbir birey toplumdan soyutlanmamalı,  gerek toplum ve gerekse ülke yöneticileri tarafından daha fazla hassasiyet gösterilmeli ve bireylerin sosyal, kültürel, eğitim ve öğretim yaşamlarını kolaylaştıracak icraatlar öncelik verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

“Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı”

Engellilerin engelinden dolayı ihtiyaç duydukları her türlü araç ve gerecin, külfetsiz bir şekilde karşılanması için kolaylık sağlanması gerektiğini belirten İriş, Bunları üreten tesislerin kurulması ve gelişmesi teşvik edilmelidir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine özründen dolayı hiçbir imkân ve fırsatlardan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Bu maksatla atılacak her adım, engelli vatandaşlarımızın öz güvenlerini güçlendirecek ve hayata daha sıkı bağlanarak toplumda daha aktif ve üreten bir birey olmalarını sağlayacaktır. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir farkındalık günü olarak kabul ediyor, engelli bireylerin önlerindeki engellerin kaldırılmasını ve toplumda özgürce daha müreffeh bir hayat sürmelerini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi