Edirne'de Bayram Havası

Bulgarların 'Bağımsızlık Günü' Bayramı tatili başta Alipaşa Çarşısı olmak üzere tüm Edirne esnafına yaradı.

Edirne'de Bayram Havası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Bulgar vatandaşlar, "Bağımsızlık günü" kutlamaları vesilesiyle resmî tatillerini değerlendirmek için Edirne’yi tercih etti. 22-24 Eylül tarihleri arasında Bağımsızlık Günü’nü üç gün resmî tatil ile kutlayacak olan Bulgarlar tatil yapmak için Edirne’ye geldi.

Tatil için Edirne’ye gelen Bulgarlar Edirne’nin tarihi ve kültürel yerlerini gezdikten sonra bol bol alışveriş yaptılar.

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Bulgarların Bağımsızlık günü bayramı için çok önceden hazırlıklarını yaptıklarını ve yeni ürünler getirdiklerini belirtti.

“Bayram Edirne’mize Yaradı”

Bulgarların sosyete pazarı için cuma gününden geldiklerini ve Edirne’nin turizm açısından da canlılık kazanacağını belirten Sanış şunları kaydetti: “Bu bayramdan bizim çok önce haberimiz oldu. Böyle günleri esnaflar olarak dört gözle bekliyoruz. Çok yoğun bir kalabalık var. Beklediğimiz gibi. Haftalar öncesinden ürün stoklarımızı kontrol edip eksikleri sipariş etmiştik iyi ki de hazırlıklı davranmışız. Gerçekten Bulgarlar çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar. Satışlarımız gayet iyi. Bulgar Bayramı bize Edirne’mize yaradı

Bulgar vatandaşların ziyaret akını nedeniyle Edirne hareketli bir hafta sonu geçirdi.

İpek Deniz