Münazara eğitimi 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi

Edirne'de  15 liseden 200 öğrencinin katılımıyla münazara eğitim günleri düzenlendi.

TAKİP ET

Dünya'da en çok değer gören müfredat dışı aktivite olan münazara eğitimi Edirne'deki 15 Lise 200 öğrencinin katılımı ile yapıldı.

Bir fabrikanın girişim ve katkıları ile 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Edirne Sosyal Bilimler Lisesinin koordinasyonluğunda düzenlenen "Edirne Münazara Eğitim Günleri” 25- 26 Kasım 2023 tarihlerinde yapıldı. Münazara Eğitim Günlerinin açılış töreni Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Metin Çermaoğlu ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Simge Tezer'in konuşmaları ile başladı. Açılış töreninin ardından 2 gün sürecek münazara eğitimine geçildi. Eğitimler Argüman Fabrikasının eğitmenleri Metin Tasdemir ve Asya Arslantürk tarafından yapıldı.

21. yüzyıl dünyası, bilgiye ulaşmada ve elde edilen bilgilerin beceriye dönüştürülerek günlük yaşamda işe yarayacak şekilde kullanılması adına, ezberci öğretimden işlevsel öğrenmeye geçişi zorunlu kılan bir eğitim sistemi ön görüyor. Münazara ile amaçlanan, farklı düşüncelere saygı duyabilme, hoşgörü, yapıcı tartışma kültürü ve empati kurma gibi becerileri geliştiriyor. Bu anlamda yapılan etkinlik ile Edirne'de münazara kültürünün oluşmasında etkisi olacağı düşünülüyor.

Burcu Temel

BURCU TEMEL

Bakmadan Geçme