80 yıl sonra tamamlanan belgesel

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı uygulama etkinlikleri kapsamında ülkemizi tanıtan belgesel filmi ‘Karadeniz Seyr- i Türkiye'yi gösterime sunuldu.

80 yıl sonra tamamlanan belgesel
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskileri anımsattı

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri uygulama etkinlikleri kapsamındaBalkan Yerleşkesi Devlet Konservatuarı Toplantı Salonu’nda ülkemizi tanıtan ilk belgesel filmi olan ‘Karadeniz Seyr- i Türkiye’ gösterime sunuldu.

Garanti Bankası kültür yayınları tarafından hazırlanan yönetmenliğini Soner Sevgili, yapımcılık ve genel koordinatörlüğünü Gülay Orhan’ın yaptığı ‘Karadeniz Seyr- i Türkiye’ belgesel filmi gösterime sunuldu.

Balkan Yerleşkesi Devlet Konservatuarı Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğretim Görevlisi Nevin Ağır ve öğretmenler katıldı.

İlginç proje gün ışığına çıktı

Gösterime geçmeden önce belgesel ile ilgili kısa bir bilgi veren halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinden Tuğba Çitkin şunlara yer verdi;“Yıl 1926, rota, Avrupa hedef genç bir Cumhuriyeti dünyaya anlatmak, her şey Hollanda’daki gazete arşivlerinde bulunan bir haberle başladı. Haber 1926 yılında Avrupa Limanlarını dolaşan seyyar sergi gemisi Karadeniz’in Amsterdam limanına konuk oluşunu anlatıyordu. Tarihin tozlu raflarında unutulan bu gemi üzerine başlatılan araştırmalar, düzenlenen seyyar serginin son tanıkları ve onların yakınlarıyla yapılan görüşmeler, ilginç bir projeyi gün ışığına çıkardı. Ülkemizi Avrupa’ya tanıtmak amacıyla Cumhuriyetin İlanından 3 yıl sonra Atatürk’ün önerisiyle hayata geçirilen seyyar sergi ve Karadeniz gemisinin Karaköy’den Leningrad’a uzanan yolculuğu, Türkiye’nin bugün bile sıkıntısını çektiği kendini tanıtma çabasına farklı bir bakış açısı getiriyor.”

Proje sorumlusu öğrencilerinden Semih Başkurt ve Aynur Kılıç’ın sunumu ile başlayan program belgesel film gösterimi ile sona erdi.

Özlem Ceylan