Üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek

Trakya üniversitesi öğrencileri Filistin'de yapılan zulme dikkat çekmek adına yürüyüş gerçekleştirdi. Öğrenciler, İsrail'i destekleyen firmaların üniversite bünyesindeki işletmelerde satışının yapılmaması çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversitelerde Filistin’e destek çağrısına Trakya Üniversitesindeki öğrencilerde katıldı. Öğrenciler, 7 Ekim’den bugüne kadar İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı soykırıma varan saldırılarına dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Trakya üniversitesi Balkan Yerleşkesi Bolca Ana Yemekhanesinin önünden toplanan öğrenciler Delta Park Alışveriş merkezi önüne kadar yürüdü. Öğrenciler yaptıkları yürüyüşte İsrail zulmüne dikkat çekmek için “Bebek katili İsrail” ve “Gazze için kampüsler ayağa” yazılı pankartlar taşıdı.

Öğrencilerden İbrahim Çetindağ, yaptığı konuşmada “Trakya üniversitesi bağımsız öğrencileri olarak Gazze’de 7 Ekimden beri yaşanan soykırımın dünyanın gözleri önünde devam ettiğine şahit oluyoruz. Buna karşılık dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar tepkilerini sürdürüyor.” Dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan barışçıl üniversite protestolarının öğrencilere ve akademisyenlere uygulanan şiddet ve baskı ile dünyanın gündemine girdiğini aktaran Çetindağ, ayrıca hukuki bir dayanağı olan protesto hakkının korunması gerektiğini söyledi.

“Biz, onları boykot etmekten çekinmiyoruz”

Çetindağ, “Gazze'de devam eden soykırıma rağmen işgalci İsrail’e desteklerini sürdüren tekstil, gıda, enerji sektörlerindeki firmalara karşı halkımızı boykota davet ediyoruz. İsrail’e destek veren, ülkemizde ve şehrimiz Edirne'de de şubeleri bulunan şirketler ülkemizden elde ettikleri karı, Gazze’de bebeklerin üzerine mermi olarak yağdırmaktan çekinmiyorlar” diyerek İsrail’i destekleyen firmaları boykot etmekten çekinmediklerini aktardı.

Doğukan Vurgun