Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden pazarda denetim

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü hafta sonu ve hafta içi İl ve İlçe semt pazarlarını mercek altına aldı.

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden pazarda denetim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekipler, hafta sonu kent merkezi ve Keşan ilçesinde sebze ve meyve pazarında denetim yaptı. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerdeki pazarlarda da denetim gerçekleştiren ekipler, ürünlerin fiyat etiketlerini kontrol etti. Elektronik tartıları denetleyen ekipler, pazarcılara yönetmeliklere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Semt Pazarlarında satışa sunulan ürünlerin, fiyat etiketleri, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre gerekli muayeneleri yapılmış olan elektronik tartılar kullanılması, damgalanmamış, damgası kopmuş, bozulmuş, periyodik muayene zamanında müracaat edilmemiş veya damga süresi geçirilmiş ya da damgaları iptal edilmiş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmaması, tartıların, tüketicinin satın aldığı malın ağırlığını görmesini sağlayacak şekilde, satış yerinin uygun bir yerine konulması, ölçü ve tartı aletlerinin hileli bir şekilde kullanılmaması, hususlarında pazarcı esnafı denetlendi ve gerekli uyarılar yönetmelik kapsamında yapıldı.

Yapılan uyarıya rağmen mevzuat dışına çıkanlar hakkında idari işlem yapılacağı ve denetimler artarak devam edeceği belirtildi.

İpek Esma Çeşme