Kalabalık, Ulus Pazarı esnafını sevindirdi

Edirne'de her hafta Cuma Günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktalarından olan Ulus Pazarı bu hafta yerli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kalabalık, Ulus Pazarı esnafını sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de geçtiğimiz hafta Kakava ve Hıdrellez şenlikleri dolayısıyla yaşanan kalabalık Ulus Pazarına yansımamış ve esnaf umduğunu bulamamıştı. Yerli ve yabancı birçok turist, şenlikler dolayısıyla kente akın etmiş ve kalabalık görüntüler oluşturmuştu. Ciğerciden, badem ezmecisine, hediyelik eşya satıcısından, sokak sanatçılarına kadar birçok kesim bu kalabalıktan nasibini alırken, pazar ise boş kalmıştı.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri nedeniyle komşu ülke vatandaşları kentteki alışverişlerine ara verdi. Turistler gelmeyince Ulus Pazarı'nda bu hafta yerli müşteri yoğunluğu olduğu görüldü.

Her hafta yerli ve yabancı binlerce turistin odak noktası olan Ulus Pazarı'na bu hafta yerli halk yoğun ilgi gösterdi.  Hafta sonu gerçekleştirilecek seçimler dolayısıyla yabancı turistlerin kente gelmeyişi, yerli vatandaşlara fırsat oluştu.

                Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar kentte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarından gıdadan, kozmetiğe, tekstilden, ev eşyasına kadar birçok ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Sabahın erken saatlerinde tezgâhlarını açan esnafın yüzünü bu hafta Ulus Pazarı’na gelen yerli vatandaşlar güldürdü.

Bu hafta hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönemsiyle birlikte yerli turistlerin ilk duraklarından birisi olan Ulus Pazarı’nda zaman zaman kalabalık görüntüler oluştu.

Burcu Temel- Dilek Şahin