Kakava'da trafik çilesi olmayacak

Edirne'de 4-6 Mayıs arasında gerçekleştirilecek Kakava Şenlikleri için Emniyet Müdürlüğü ekiplerince önlemler alındı. Trafik sorununun çözüme kavuşturulacağı bildirildi.

Kakava'da trafik çilesi olmayacak

Gazetecilerle bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, gündemi değerlendirdi. Sezer, Kakava Şenlikleri’ne ilişkin tüm güvenlik önlemlerinin alındığını trafik probleminin yaşanmayacağını söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere bir araya geldi.

Kentteki bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda kent gündemi değerlendirildi.

İlk olarak yerel seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Sezer, yeni seçilen idarecilerin kente hareket getireceğine değindi.

Ardından 25 Kasım Stadyumu hakkında açıklamalarda bulunan Sezer, “Edirnesporu Tunca tesislerini geçirmeyi planlıyoruz. Tesisi 3. Lig şartlarına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Soyunma odasından tribününe kadar her anlamda şartlara uygun hale getireceğiz. Daha önce geçmeyi planlıyorduk fakat şartlara uygun hale getirmemiz zaman alıyor. İnşallah bir an önce Edirnesporu Tunca tesislerine geçireceğiz. Hali hazırda kullanılan 25 Kasım Stadyumu’nu da yıkıp yerine kent meydanı yapacağız. Biz bakanlık olarak Edirne’nin Balkanların Spor Merkezi olmasını istiyoruz. Şehrin buna ihtiyacı var. Biliyorsunuz Edirnespor play-offa çıkmaya hak kazandı. Onları tebrik ediyoruz. Edirnesporumuzun masraflarının büyük bir çoğunluğu şu an Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Valilik tarafından karşılanıyor. Kent dinamikleri kulübümüze daha fazla sahip çıkmalı ve destek olmalı.” Dedi.

Sezer, Millet Bahçesi’nin bir bölümünün yaz aylarında kullanıma açılacağını duyurdu.

Sürecin yakından takipçisi olduklarını ifade eden Sezer, 11 kilometre yürüme ve bisiklet yolunun yapım işinin tamamlandığı müjdesini verdi.

Sezer, Nehrin etrafının düzenlenmesinin birkaç ay sürebileceğini ancak iç kısımların büyük bir bölümünün tamamlandığını iletti.

Saraçlar Caddesi’ndeki sokak sağlıklaştırma projesi hakkında açıklamalarda bulunan Sezer, ön çalışmaların tamamlandığını Kültür ve Çevre Bakanlıklarının yatırım programına alındığını aktardı.

Kaleiçi’nde bulunan tarihi konaklardaki çalışmaların sürdüğünü belirten Sezer, projeye destek verdiklerini söyledi.

Sezer, Arşimet Tribünleri - Meriç Nehri Santrali çalışmalarının hızla ilerlediğini dile getirdi ve şunları kaydetti:

“Bozulmaların sebebini öğrenmeye çalıştık. Tespit yaptırdık. Oluşan hasarın kaynağını tespit ettik. Proje yeniden yapıldı. 50 milyon liraya yapılmıştı ilk ihale. Hukuki süreç devam ediyor. Mahkeme tarafından kusur kime aittir tespiti yapılıyor.”

Kentte devamsızlık sorunu olan öğrencinin büyük bir bölümünün okula döndürüldüğünü ifade eden Sezer, takip komisyonu kurulduğunu anlattı.

Yaklaşan Kakava Şenlikleri için güvenlik güçlerince önlemler alındığından bahseden Sezer, “Emniyet Müdürlüğümüz Belediye ile toplantı gerçekleştirdi. Bu yıl otopark alanını Zabıta ve Emniyet ekipleri kontrol ve organize edecek. Bizlerde bu sene Edirne Kırmızısı ön plana çıkarılsın istedik. Edirne Kırmızısına boyanmış giysiler yaptırdık. Önümüzdeki yıl Kakava Şenliklerini hakkında 3 güne yayılacak bir planlama yapılabilir. Bu konuda gerekli adımları da atacağız.” Dedi.

Doğukan Vurgun