İl Genel Meclisi toplam bütçe ödeneği açıklandı

Edirne İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantıları komisyon raporlarının üyelere sunumuyla devam etti. Plan ve Bütçe Komisyon Raporu komisyon başkanı Şenol Kılıç, İl Genel Meclisinin toplam bütçe ödeneğinin 1 milyar 51 milyon 856 bin 235 lira olduğunu vurguladı.

İl Genel Meclisi toplam bütçe ödeneği açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında yapıldı.

Yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantı komisyon raporlarının üyelere sunulmasıyla devam etti.

Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyon raporunu Komisyon Başkanı İsmail Alış okudu.

Alış, Enez-İpsala köylerinin su depolarının çevre düzeni ve depoların yıllık bakımları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Köylere sağlıklı ve kesintisiz su verebilmek için su depolarının çok önemli olduğunu belirten Alış, köylerde yaşayan vatandaşların daha hijyenik şartlarda içme suyuna ulaşabilmeleri için su depolarının temiz ve güvenli olması gerektiğini ifade etti.

Alış, İpsala ve Enez ilçelerinin köylerindeki su depolarının durumları hakkında bilgi verdi.

İpsala ve Enez köylerinde su dağıtım hatlarının çok eski ve patlakların meydana gelerek su ve zaman israfı yaşandığını aktaran Alış, köylerin su alt yapılarının bir an önce bir bölümünün yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyon Raporunu, komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu okudu.

Gündoğdu, Edirne’de Şehitlerin Defnedildikleri Şehitlikler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Gündoğdu, Cumhuriyet döneminden itibaren Edirne Merkezde 101, Keşan’da 34, Uzunköprü’de 39, İpsala’da 19, Havsa’da 14 ve Meriç’te 21 şehit olmak üzere 6 ilçede toplam 228 şehit ve kabirlerinin bulunduğunu belirtti.

Ardından Plan ve Bütçe Komisyon Raporu komisyon başkanı Şenol Kılıç tarafından okundu.

Kılıç, 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Kılıç, 2023 yılı tahmini gider bütçesinin 310 milyon olarak belirlendiğini, önceki yıldan devreden finans ödeneğin 10 milyon 413 bin 346 lira olduğunu aktardı.

Kılıç, ek ödenek olarak yıl içerisinde çeşitli projeler için Bakanlık ve Genel Müdürlüklerce gönderilen finans ödeneklerinin 446 milyon 363 bin 831 lira olduğunu ve önceki yıldan devreden tahsisli 94 milyon 225 bin 759 lira olduğunu belirtti.

Yıl içerisinde gerek görülen yatırım ve cari harcama kalemlerine ilave ek bütçe olarak 190 milyon 853 bin 297 lira olduğunu söyleyen Kılıç, toplam bütçe miktarının 1 milyar 51 milyon 856 bin 235 lira olduğunu vurguladı.

Doğukan Vurgun