HER ADIM KANSERE FARKINDALIK İÇİN ATILDI

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle Edirne'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gerçekleştirilen organizasyonlarda çocuklar dans ederken oluşturulan kortej ise kansere karşı dikkat çekmek için Atatürk Anıtı'ndan Saraçlar Caddesi boyunca yürüyüş düzenledi.

HER ADIM KANSERE FARKINDALIK İÇİN ATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Kansere karşı farkındalık oluşturmak için Türkiye çapında çeşitli etkinliklerle her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ulusal Kanser Haftası’nda Edirne’de renkli görüntüler oluştu. İl merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’nda Sultan 1'inci Murat Hastanesi Çocuk Kreş’inde öğrenim gören minik öğrenciler dans etti.

Kentte görev yapan sağlık çalışanlarında Saraçlar Caddesi boyunca ellerinde kansere dikkat çekici dövizlerle birlikte yürüyüş düzenledi. Kutlanmakta olan hafta ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, kanserde erken teşhisten değil geç kalmaktan korkulmaması gerektiğini belirtti.

ERKEN EVRE İÇİN TARAMA YAPTIRILMALI

Etkinliğe katılan Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal, erken evrede fark edilen kanserlerin tedavi edilebildiğini belirtti.

Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uzal “Bugün artık erken evredeki meme, bağırsak, rahim ağzı kanserleri tedavi edilebiliyor. Bazı kanserler var ki tedavisi çok güç ama yaygın olarak gözüken kanserlerin tedavisi olumlu sonuçlar veriyor. 40 yaşından sonra 8 kadından biri meme kanseri olabiliyor. Bugün birçok meme kanseri olan hasta tedavi oluyor ve yaşamına uzun yıllar devam ediyor.

Farkındalığı artırmamız gerekiyor. Bunun daha çok bilinmesi lazım. Bir diğer önemli konu da çocukluk çağı kanserleri. Bunda da gecikmeden doktora gidilmesi gerekiyor. Çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 90'ından fazlası tedavi edilebilir durumda. Çocuklar da tedavi edildiklerinde bir ömür boyu kanserlerinden kurtulmuş olarak yaşıyorlar.” Diye konuştu.

ÖZLEM CEYLAN – AA