Geleneksel Kakava ateşi yakıldı

Edirne'de yurtiçi ve yurtdışından on binlerce turistin katılımıyla kutlanan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, dev ateşin yakılmasıyla başladı.

Geleneksel Kakava ateşi yakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de baharın habercisi her yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan geleneksel kakava ateşi Sarayiçi'nde yakıldı. Romanlar ve Türkiye'nin dört bir yanında gelen misafirler rengarek kıyafetler ile Kakava ateşi etrafında doyasıya eğlendi.

Baharın müjdeleyicisi ve 2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren Kakava Hıdırellez Şenlikleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kakava ve Hıdırellez dolayısıyla rengârenk kıyafetler giyen Romanlar, davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi. Şenliklerin yapıldığı Sarayiçi, saatler öncesinden doldu.

Vatandaşlar, davul zurna eşliğinde renkli kıyafetlerle dans eden romanlara eşlik etti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen binlerce turistin de şenliklere özgü kıyafetler giyerek katılmasıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kakava Ateşi öncesinde Sarayiçi Er Meydanı’na girişte Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olası bir duruma karşı önem alındı.

On binlerce turist sabahın erken saatlerinden itibaren Kakava - Hıdırellez Şenlikleri için Edirne'ye akın etti.

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri çerçevesinde protokol üyeleri, Kanuni Köprüsü’nde davullarla karşılandı. Protokol daha sonra Bando eşliğinde tören alanına kadar yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Konuşmaların ardından Kakava ateşini simgeleyen odun yığınları, kent protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Ateşin durulmasını bekleyen vatandaşlar, daha sonra ateşin üzerinden atlayarak dilek diledi. Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgi odağı oldu.

Sarayiçi'ne gerek araçlarıyla gerekse yaya olarak ulaşmaya çalışan turistler, yoğun kalabalık nedeniyle şenlik alanına ulaşmada güçlükler çekti.

Kakava ve Hıdırellez şenliklerinden dolayı kentteki tüm otel ve pansiyonlarda da boş yer kalmadı.

İpek Esma Çeşme