Aralık ayı toplantıları önergelerin görüşülmesiyle sona erdi

Edirne İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarının son birleşimi Meclis Başkanvekili Halil Akdağ başkanlığında gerçekleştirildi.

Aralık ayı toplantıları önergelerin görüşülmesiyle sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda hazırlanan önergelerin ilgili komisyonlara havale edilmesi görüşüldü.

"Kültür Turizm Müdürlüğünün kent için hazırladığı turizm eylem planındaki çalışmalar ile uygulanacak yöntemler nelerdir" konulu önerge meclis üyelerine sunuldu. Konularının araştırılması için ilgili komisyonda yer alan meclis üyelerinin görevlendirilmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

"Edirne'de yaşanacak doğal afetlerde kullanılmak üzere konteynır alanlarının belirlendiği belirtilen önergenin devamında kentte bulunan konteynır sayısı kaçtır" konulu önerge de görüşülerek karara bağlandı. Konunun araştırılması için ilgili kuruluşların görevlendirilmesi meclise sunuldu. Önergenin sivil savunma ve tabi afetler komisyonuna  havalesi oy birliği ile kabul edildi.

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan askerlerin bulundukları şehitlikler hakkında araştırma yapılması konusunun ilgili komisyondan meclis üyelerinin görevlendirilmesi meclise sunuldu. Önergenin Şehitlik ve Şehit Aileleri Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin araştırılması için ilgili komisyonun görevlendirilmesi meclise sunuldu. Önergenin Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Hayvan hastalıklarını önlemek amacıyla hangi aşılar yapılmıştır, merkez ve ilçelerde kaç adet hayvanda şap aşısı uygulanmıştır? Konunun ilgili komisyona havalesi meclise sunuldu. Önergenin tarım ve hayvancılık komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Önergelerin görüşülmesinin ardından 12. toplantının 5. birleşimi sona erdi.

İl Genel Meclisi yeni dönem toplantısını 02 Ocak 2024 salı günü saat 13.00'de gerçekleştirecek.

Burcu Temel