Ziraat Odasından çiftçilere 'karaçimen' kontrolünün sık yapılması uyarısı

Edirne'de etkili olan son yağışlar tarlalara can suyu, çiftçilere umut oldu. Tarlalarda inceleme yapan ziraat odası yetkilileri, çiftçilere yabancı otla mücadele konusunda uyarıda bulundu.

Ziraat Odasından çiftçilere 'karaçimen' kontrolünün sık yapılması uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Edirne'de etkili olan son yağışlar, tarlalara ilaç gibi geldi. Tarlalarını eken üreticiler yağmurun yağması sonrası büyük sevinç yaşadı. Edirne Ziraat Odası ekipleri, merkeze bağlı köylerde ekili tarlalarda ürün incelemesi yaptı.

Ziyaret ve incelemelerine Sarayakpınar, Büyükismailçe, Büyükdöllük, Korucu, Menekşesofular, Yeni imaret, Eskikafın,Karabulut, Uzgaç , Büyük gerdelli, Akardere, Tatarlar, Keramettin köyleri ile devam eden ekipler,  arazi kontrolleri yaparak üreticilere bilgilendirmelerde bulundu.

Kontrolünü sağladıkları buğday ekili alanlarda yağan yağmurun da etkisi ile çıkışların tam olduğunu gördüklerini belirten ekipler, erken ekimi yapılan Buğday ekili alanlarda ve Kanola ekili alanlarda sık sık karaçimen kontrolünün yapılmasının  yabancı ot mücadelesi için oldukça önemli olduğuna değindi.

Arazi kontrollerinin düzenli olarak devam edeceği belirtilirken, teknik destek için ziraat odası ile irtibata geçilebileceği de aktarıldı.

Doğukan Vurgun