Ziraat odalarından fiyatın revize edilmesi talebi

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen ilçe oda başkanları, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıkladığı buğday alım fiyatını değerlendirdi.

Ziraat odalarından fiyatın revize edilmesi talebi

Toplantıda açıklamada bulunan Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıkladığı buğday alım fiyatının tekrar revize edilmesi gerektiğini duyurdu.

Açıklanan fiyatın buğday maliyetinin çok altında olduğunu söyleyen Arabacı, Düşük fiyatın buğday ve arpa üreticisini üretimden koparacağını iddia etti.

Kara gün dostu olarak bilinen Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday ve arpa üreticisinin yanında durması gerektiğine değinen Arabacı, üreticinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Fiyatların kabul edilebilir olmadığına değinen Arabacı, "Uygulanan bu tarım politikaları çiftçiye büyük zarar veriyor. Bu zararlardan bir an önce dönülmeli ve çiftçi olarak sabrımız sınanmamalıdır. Bu nedenle açıklanan bu fiyatlar maliyetlerimizin, Türkiye gerçeklerinin ve Türkiye'deki enflasyonun çok altındadır. Fiyatları kabul etmiyoruz ve fiyatların tekrar revize edilerek üretimin sürdürülebilir olması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Üreticiler ve temsilcileri olarak bu fiyattan memnun değiliz ve revize edilmesini talep ediyoruz" dedi.

12 Haziran Çarşamba günü fiyatların revize edilmesi için meclise gideceklerini söyleyen Arabacı,  milletvekillerini Ankara'da ziyaret ederek taleplerini ileteceklerini ifade etti.

Düzenlenen toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Edirne İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri Enez Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ozkan, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, Meriç Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türkkan, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve Lalapaşa Ziraat Odası Başakanı Taner Öztürk katıldı.

Doğukan Vurgun