Yürüyüş değil, çile yolu

Edirne'de Fatih Mahallesi'nden başlayıp Kocasinan Mahallesi'ne kadar uzanan yürüyüş yolu, artık yürüyüş yolu olmaktan çıktı, çile yoluna döndü.

Yürüyüş değil, çile yolu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su kanalının üzerine yapılan yürüyüş yolunda sağlık için yürüyen vatandaşlar, gizli tehlikeyle karşılaşıyor. Birçok çukurun oluştuğu yürüyüş yolunun zemini özellikle çocuklar için de büyük tehlike arz ediyor. Zemindeki bozukluklar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sabahın erken saatlerinde ve akşamüstü serin havada yürüyüş yapan vatandaşlar, zeminin bozuk olmasından dolayı düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Turizm şehri olarak nitelendirilen Edirne'de alt yapı ve ulaşım gibi sorunların yanı sıra günlük hayatta spor yapmak için kullanılan yürüyüş yollarının zeminindeki bozukluklar da tepkileri beraberinde getiriyor. Bölgede yürüyüş yapan vatandaşlar, bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını talep ediyor.

"Eşim çukurlardan dolayı birkaç kez düştü"

Bu bölgede bazen yürüyüş yaptığını belirten mahalle sakinlerinden Naciye Uğurlu, "Belimden rahatsızım. Sağlıklı yaşam için yürüyüşe çıkıyorum. Yollar düz gibi duruyor ama çukurlar var. Yürüyüş alanının düzeltilmesini isterim. Eşim çukurlardan dolayı birkaç kez düştü. Artık cesaret edip onunla birlikte burada yürümeye korkuyoruz. Buranın bir an önce düzeltilmesi ve kullanılır hale getirilmesi gerek" dedi.

" Zeminin bozuk olmasından dolayı zorlanıyoruz"

Ara sıra yürüyüşe çıktığını ve zeminin bozuk olmasından dolayı zorlandığını belirten Sena Dik, "Özellikle akşam saatlerinde çok fazla yürüyüş yapan oluyor. Yollar yamalı ve bozuk olduğu için çok fazla düşen oluyor. Bu yürüyüş yolunun düzeltilmesi gerek. Yetkililerin buraya gelip gerekli incelemeleri yapıp çalışmalara başlamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Ayağımız takılır diye korkuyoruz"

Bölgede yürüyüş yapan Mustafa Meriç, "Sağlıklı yaşam için sabahları ve akşamları burada yürüyüşe çıkıyorum. Ancak, zeminin bozuk olmasından dolayı zorlanıyorum. Biz yaşımız itibariyle sağlıklı yaşamaya özen gösteriyoruz. Ama ayağımız takılıp düşeriz diye burada yürürken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Ama buraya bakım yapılsa, zemin elden geçirilse herkes rahatlıkla yürüyüşünü yapabilir" dedi.

İpek Esma Çeşme